Bändin tappaja – Hemmon testissä Digitech Trio Band Creator -efektipedaali

Pieneen kokoon on bändi puristettu. Digitech Trio Band Creator.

Kitaristi hoi! Keljuttaako jakaa keikkaliksa, vaikka voisit pitää kaiken itselläsi mukaan lukien alvit, sotut, eläkekassamassit sun muut? Jos tykkäät vetää fyrkat ns. ”omiin verkkareihin” niin Digitech Trio Band Creator -kitaraefektipedaali on pirullisen toimiva ratkaisu aikeen edistämiseksi.

Kytke kitara laitteeseen, paina jalkakytkintä ja soita pätkä musiikkia, tai vaikka riffi. Paina sen jälkeen kytkintä uudelleen ja Trio luo soittosi tueksi basso- ja rumpukompit! Ja eikun soittelemaan mukana. Nerokasta? Todellakin!

Basso- ja rumpusoundit voi kytkeä erillisen ulostulon kautta vaikka PA-kamoihin. Molempien tasoille on omat säätimet. Myös kuulokelähtö löytyy. Tosin laitteen oman erillisen ”kitaraulostulon” särösoundit eivät juurikaan testiryhmän ilonkyyneleitä vuodattaneet.

Vehje sisältää seitsemän erilaista musiikkityyliä (blues, pop, alternative rock, rock, country, r&b ja jazz) sekä näihin 12 erilaista variaatiota, joita voi käyttää 4/4 tai 3/4 -tahtilajeissa. Tempoa voi säätää vapaasti.

Trioon voi tallentaa kolme erilaista biisin osaa, esimerkiksi intro, kertsi ja soolo, mutta parhaiten näiden osien, tyylien ja variaatioiden välillä surffailet erillisellä jalkakytkimellä, lisähintaan.

Testasimme laitetta Bluesministerin himastudioilla ja parhaiten se toimi mielestämme blues- ja jazz- tyyleissä. Oli melko hämmentävää, kun Trio loihtii varsinkin bassolle tyylikkään moduloivia walking bass -kuviolta.

Trio sopii parhaiten trubaduurille tai vaikkapa biisintekijän apuriksi bassolinjojen luomiseen. Parhaat biisit on kuitenkin tehty pöllimällä. ”Ei se että sä pöllit, vaan miten sä pöllit”, kuten melko hyvännäköiset liikennevalogimmat sanoivat. Mainio peli, eikä hintaakaan (195 euroa) ole liikaa.

Hemmo Päivärinne
Julkaistu alun perin Soundissa 10/2015