Kiltti koira, tseh, tseh! | TC Electronic Röttweiler

Herranjumala! Tämä oli ensimmäinen reaktioni, kun laitoin tämän TC Electronicin Röttweiler -säröpedaalin päälle treenikämpällä. Tämä laite saa minkä tahansa vahvistimen karjumaan kuin haulikolla haavoitettu karhu. Spedun särömaailma alkaa siitä, mihin muiden säröjen potikat loppuvat, mutta hyvällä brutaalilla tavalla. Ei siis sovi heikkohermoisille eikä virtsankarkailusta kärsiville. Tätä koiraa ei niin vain kesytetäkään.

Laitteen säätimet ovat säröille tyypilliset: level, gain, bass ja treble. Lisäksi on voice-niminen kytkin, jolla saa yläasennossa mehevää middleä ja ala-asennossa kuopatun keskarin, joten nappula kannattaa liimata siihen ylämoodiin.

Pedaalin pohjan patterilevyssä on hyvä oivallus: iso ruuvi, jonka saa pikkukolikolla auki, eikä ruuvi edes irtoa levystä kokonaan, kadotakseen lopullisesti. Ainoa vaan, että kolikon tulee olla 5 tai 10 senttinen, eikä minulla ole sellaisia pikkurahoja.

Tässä jämäkän robustissa pedaalissa on raaka ja tiukka alapää, kurkkuisa keskialue sekä helmeilevän pirskahteleva yläpää. Bassosäätimen alue on niin laaja, että laite sopii ehdottomasti myös bassolle, mistä tulee iso plussa. Kun kytkin pedaalin hieman murolla olevan putkicombon eteen, niin lopputuloksena oli upeaa jatkuvaa Carlos Santana –tyylistä sustainvongutusta. Huippulia!

Soundtoolsin hemmot naureskelivat musamessuilla mulle, kun osoitin kiinnostukseni tätä raakalaista kohtaan, että on kuulemma ”lähes käyttökelvoton laite”, mutta voi pojat! Olitte täysin väärässä. On olemassa hienostuneita Boss-efektejä ja sitten on niitä hurjimuksia, joiden päällepolkaisu saa tukat töttörölle ilman lakkaa ja galaksit räjähtää. Tämä Röttweiler on juuri sellainen, todella mielenkiintoinen ja tutustumisen arvoinen vehje. Hintakin on kohtuullinen.

 

Hinta: 119 euroa
www.soundtools.fi