Älkää huoliko, rakkaat ystävät – me kaikki kuolemme pian

The Mystonsin kuolemaa pohdiskeleva viides albumi tuodaan yleisön kuultavaksi Soundin sivuilla.

Mystiset herrat John Myston ja Mauri Myston ovat yhdessä luonnollisesti The Mystons. Perjantaina 23.9. kaksikko julkaisee viidennen albuminsa Destination Death, mutta koska Soundi on aikaansa edellä, levyn voi tarkastaa jo näin etuajassa alapuolelta. Siis olkaa hyvä, siitä syvissä vesissä uivaa musiikkia loppupäiväksi.

”Mitenkä niin syvissä vesissä uivaa”, saatatte kysyä. No, yhtye kertoo tiedotteessa, että albumia edeltänyt ajanjakso oli orkesterille kaikin puolin raskasta aikaa, joten levystä muodostui kuolemaa käsittelevä, brutaali kokonaisuus.

Destination Death -levyllä kokeilimme olemassolomme rajoja kaikin tavoin. Albumi on matalavireisempi, fuzzisempi, brutaalimpi ja metallisempi kuin aiemmat”, Mauri Myston kertoo.

”Biisit kirjoitettiin pitkissä jamittelusessioissa vanhassa navetassa, Säkylässä, vuoden pimeimpään aikaan. Elämissämme tapahtui kaikenlaista negatiivista, kuten eroamista ja syöpää, jotka heijastuivat lyriikoihin kaikille väistämättömän kuoleman pohdiskeluna. Miten käsittelemme kuolemaa? Mitä tapahtuu sen jälkeen? Miten kukin reagoi, kun oma aika koittaa?”

Kovia kysymyksiä, joihin ei ole helppoja vastauksia. Kuuntele alapuolelta, miten Mystonit niihin vastaavat.