”Biisi valmistui kymmenen minuuttia ennen suoraa tv-lähetystä” – Kalevauva.fi listaa ikimuistoisimmat keikkansa

Antti Rintala

Aapo Niinisen ja Kimmo Nummisen muodostama Kalevauva.fi kulkee paraikaa pitkin Suomea uuden Kaupunkilauluja vol. 1 -albumin julkaisukiertueella. Pyysimme herroja listaamaan viisi parhaiten mieleen jäänyttä keikkaa, mitä yhtye on soittanut, ja muusikot tekivät työtä käskettyä.

Moottorikelkalla Rukatunturille

Meillä on ollut suuri kunnia olla esiintymässä monenmoisissa tilaisuuksissa Sankohiipimisen SM-kisoista Säästä puhumisen MM-kisoihin ja seksologien vuosikokouksesta eläkeliiton päiväseminaariin. Olemme viihdyttäneet VIP-vieraita Lahden MM-hiihtoihin vievän taksin kyydissä ja tykitelleet opiskelijabileissä laivalla. Yksi ”huippuhetki” oli esiintyä Rukatunturin huipulla mökissä kaakaota juoville laskettelijoille. Se oli ensimmäinen (mut ei viimeinen) kerta, kun roudasimme keikalle moottorikelkalla.

Toka keikka toden sanoo

Ihan ensimmäinen keikkamme Kaustinen Folk Festivalissa 2016 ei ihan vielä ”lähtenyt”, kun lauloimme Vauva.fistä kerättyjä sensuroimattomia kommentteja lapsiperheiden syödessä juustopaistia pelimannitalon kahviossa. Tunnelma oli paria innokasta lukuun ottamatta hieman vaivaannuttava. Onneksi soitimme seuraavana päivänä Kaustisella uramme toisen keikan, jonne tulikin sitten valtavasti porukkaa. Kuvasimme keikan, laitoimme videon nettiin ja siitä se sitten lähti.

Kalevauvaa viittomakielellä

Palasimme Kaustiselle vuonna 2019 ja saimme tehdä päälavalle special show’n, jossa esiinnyimme yhdessä Suomen eturivin kansanmuusikoista koostuvan house bandin kanssa. Anssi Salminen, Ville Ojanen, Tarmo Anttila, Juha Kujanpää ja Markus Luomala soittivat ja tekivät upeat sovitukset, eikä siinä vielä kaikki: keikka tulkattiin myös viittomakielelle ja Marja “Mökö” Forsenin mahtavat tulkinnat ovat nykyään taltioituna myös viittomakieliseen kirjastoon.

Hetken laulu Linnan juhlissa

Hikimuistoisia tv-keikkoja ovat esimerkiksi Linnan juhlien jatkot, johon lupauduimme tekemään uuden biisin illan aikana tulleista #linnanjuhlat-aiheisista tweeteistä. Biisi valmistui noin 10 minuuttia ennen suoraa lähetystä miljoonayleisölle, ehdimme reenata sen hotellihuoneessa läpi kerran, Aapon ipad (jossa oli lyriikat) simahti, mutta onneksi oli toinen varalla ja saimme vedettyä biisin läpi kera lupaavan nuoren housebandin.

Vakavissaan etupyllystä

Olen #kiitollinensiunattuonnellinen monesta asiasta, mitä olemme saaneet bändinä kokea. Jos yksi huippuhetki olisi pakko valita yli muiden, niin se olisi Kalevauvan kaksivuotisjuhlakonsertit Vantaan viihdeorkesterin kera vuonna 2018. Kapellimestari Risto Kupiainen teki upeat sovitukset, joista muuten Kaupunkilaulut vol.1 -levylläkin kuullaan Kouvola-kappaleessa. Olikohan etupyllystä Vauva.fihin kirjoittanut kommentoija ajattelut, että hänen kommenttinsa inspiroituisi näin kauniiksi orkesterimusiikiksi? hästäk lifegoals.

Kalevauva.fi kiertueella:
1.4. Helsinki, Malmitalo
2.4. Jyväskylä, Musta Kynnys
9.4. Kuopio, Maxim
14.4. Tampere, Telakka
22.4. Oulu, 45 Special
23.4. Ylivieska, Akustiikka
29.4. Imatra, Kulttuuritalo Virta
30.4. Helsinki, G Livelab
13.5. Turku, Teatro
14.5. Viking Line XPRS
2.7. Savonlinna Soi
4.8. Järvenpää Soi
19.8. Kurikka, Rytmiraide
20.8. Oulu, Kuuska Soi