Ottakaapa oppia: Color Dolor näyttää, kuinka teet vaikuttavan videon erittäin minimalistisin keinoin

Pelkällä tulitikulla pääsee pitkälle kun sitä osaa käyttää.
19.9.2018 10:20

Kuten on niin monesti aiemminkin tullut todettua, tärkeintä kaikessa taiteen tekemisessä on hyvä idea ja vahva näkemys. Sen jälkeen tulevat toisarvoiset seikat kuten raha ja laitteet.

Tuossa yläpuolella ensiesityksensä saava Color Dolorin Running In The Dark -kappaleeseen tehty video on yksinkertaisuudessaan ja visuaalisessa kauneudessaan pysäyttävä: valaistuksena on käytetty pääasiassa pelkkää tulitikkua! Pieni, lepattava liekki valaisee laulaja Stina Koistisen kasvoja ja upeita hiuksia pehmeästi ja arvoituksellisesti. Videon edetessä kuviin tulee myös yhtyeen toinen osapuoli Nicolas Rehn, jonka päätä koristaa puolestaan upea kukkalaite. Stailauksesta vastaavat Sofia Palillo ja Joonas Lampi.

Video myös istuu vähäeleiseen kappaleeseen kutakuinkin täydellisesti. Ihailtavan täyspainoinen kokonaisuus. Kappale löytyy alkuvuodesta ilmestyneeltä Love-albumilta.

Videon on ohjannut Juha Ilmari Laine, jolta on saatu neronleimauksia ennenkin: hänen Color Dolorille ohjaama Anyway The Wind Blows -video voitti äskettäin Oulun Musiikkivideofestivaaleilla pääpalkinnon eli Kultapumpelin. Katsokaa sekin jos ette ole vielä nähneet.

Color Dolorin seuraavat keikat:
22.9 TTT-klubi, Tampere (duo w/LauNau)
13.10 Superwood, HKI
1.12 Voodoo Music Club, HKI

Color Dolor = Stina Koistinen & Nicolas ”Leissi” Rehn. Kuva: Sofia Palillo ja Joonas Lampi

Lisää luettavaa