Cover vai orkkis? -sarjassa Guns N’ Rosesin paluun kunniaksi: Paradise City

8.4.2016 06:41

Onko alkuperäinen versio se ainoa oikea? Voiko cover pestä esikuvallaan lattiaa? Soundin uudessa sarjassa laitetaan originaalit ja lainakappaleet kilpasille ja katsotaan, kuka nousee korkeimmalle palkintopallille.


ORIGINAALI

Viikko sitten Axl Rose ja Slash nousivat yhdessä lavalle esiintymään reilun 20 vuoden tauon jälkeen. Lähes alkuperäisen Guns N’ Roses -kokoonpanon paluun sekä Izzy Stradlinin syntymäpäivän kunniaksi Cover vai orkkis? -sarjassamme on tällä kertaa vuorossa hittikappale Paradise City.

Keikkareissulla pakettiautossa sävelletty kappale on yksi Guns N’ Rosesin suurimmista klassikoista, johon bändin keikat ovat järjestäen päättyneet aina 80-luvun lopusta saakka. Lähes seitsemänminuuttinen kappale soi hyvin myös radiossa ja siihen kuvattiin myös musiikkivideon bändin ollessa kiertueella Aerosmithin kanssa. Videolla vilahtaa myös muuan Nasty Suicide.

HAASTAJAT

Paradise City yhdistyy niin voimakkaasti alkuperäiseen esittäjään, että siitä on vaikea pistää paremmaksi. Kyllin rohkeita yrittäjiä kuitenkin löytyy, ja valitsimme niiden joukosta seuraavat haastajat.

1. Suomalainen hulluus tulee tarpeen, kun lähdetään versioimaan Paradise Cityä. Sitä löytyy roppakaupalla Steve ’n’ Seagulls -yhtyeeltä, joka tekee tunnetuista rock-klassikoista bluegrass- ja country-sovituksia. Kappale löytyy yhtyeen viime vuonna julkaistulta Farm Machine -albumilta.

2. Mutta osataan sitä myös muuallakin. Alabamasta ponnistava Iron Horse käänsi kokonaisen levyllisen GN’R-hittejä bluegrassiksi jo 2007.

3. Eighteen Visions oli Kaliforniasta operoinut varhaista metalcorea veivannut yhtye, joka oli aktiivinen vuosina 1995-2007. Yhtye äänitti coverin vuoden 2004 GN’R-tribuuttilevylle Bring You To Your Knees. Astetta hevimpään versioon lisättiin myös, luultavasti nu-metallin suosion myötä, rap-osuuksia.

4. Niin, rap-osuuksista puheenollen… Slash levytti uuden version kappaleesta ja korvasi Axl Rosen Cypress Hillillä ja Fergiellä. Kappale julkaistiin Slashin ensimmäisen sooloalbumin tietyissä erikoispainoksissa.

Kuuntele vielä haastajat läpi alta ja anna äänesi sille, jolle se mielestäsi eniten kuuluu.

 

Lisää luettavaa