Ennakkokuuntelu: Jess and the Ancient Onesin laulajan soololevy yhdistelee Danzigia ja suomiromantiikkaa

Ylihuomenna on päivä, jolloin Jess and the Ancient Onesin laulajan Jasmin Saarelan sooloalbumi ilmaantuu levykauppohin. Soundin lukijat voivat kuitenkin ottaa varaslähdön ja tarkastaa albumin saman tien alla olevan ennakkokuuntelun avulla. Siispä mikäli jytämusiikki kiinnostaa, laita Soundcloud-soitin päälle!

Jess by the Lake -taiteilijanimellä esiintyvä Saarela tekee soolona emoyhtyettään maanläheisempää musiikkia. Psykedeliatunnelmista edetään koti perinteisempää raskasta rockia, ja kappaleista voi kuulla viittauksia esimerkiksi Danzigin ja David Bowien tuotantoon.

Artistin mukaan albumi on ”ylistys maailmankaikkeudelle, ihmismielelle, rakkaudelle ja jollekin määrittelemättömälle kaipuulle”. Sanoituksissa luodataan laaja-alaisesti elämää ja kuolemaa.

”Vaikka lyriikat ovatkin englanninkielisiä, toivon että niiden läpi välittyisi edes hieman suomiromantiikkaa. Nimi viittaa siihen, että olen käytännössä asunut koko elämäni järven rannalla. Olen kasvanut metsässä ja tuntenut vahvaa, muuttumatonta luontoyhteyttä läpi tähänastisen elämäni”, Saarela kertoo tiedotteessa.