Ensinäytössä soolouralle hypänneen Tiktak-Empun Tää laulu on sun -video – Voimalaulu kertoo eron jälkeen jaloilleen nousemisesta

Tiktak-yhtyeestä sekä muun muassa Mira Luotin orkesterista tuttu pitkän linjan musiikintekijä, kitaristi ja laulaja Emilia ”Emppu” Suhonen julkaisi soolodebyyttisinglensä Tää laulu on sun viime toukokuussa. Tänään Vallila Music Housen uusin artistikiinnitys julkaisee kappaleelle virallisen musiikkivideon, joka saa ensiesityksensä Soundin välityksellä.

”Mulle oli selvää, että mun ekan sinkun video pitää kuvata ainakin osittain jossain päin Alppilaa. On varmaan sanomattakin selvää, että tuo teksti on aika henkilökohtainen ja koska olen sen Alppilassa säveltänyt, piti videoon saada oikeat huudit messiin. Kappale kertoo parisuhteen loppumisen jälkeen jaloilleen nousemisesta ja omistajuudesta omaan elämään. Se on voimalaulu, joka sopii suurimmalla osalla jengistä johonkin elämänvaiheeseen. Siksi halusin messiin erilaisia ihmisiä omissa ympäristöissään ottamaan biisin itselleen. Tää laulu on mun, sun ja oikeastaan meidän kaikkien”, Emppu avaa kappaleen ja videon taustoja.

Vaikka Empulla onkin jo pitkä ja värikäs ura takana, nostavat suomeksi kirjoitetut biisit päätään nyt ensimmäistä kertaa. Aitous ja suvaitsevaisuus ovat Empulle tärkeitä arvoja, johon hän pyrkii omassa arjessa, musiikissa, kohtaamisissa ja elämässä ylipäänsä – ja tämä kaikki kuuluu myös hänen musiikissa.

”’Mä oon tehnyt musaa ja kirjoittanut biisejä käytännössä aina. Siitä huolimatta oon nyt uuden äärellä, kun julkaisen ekaa kertaa musaa omalla nimelläni, omalla äidinkielelläni, omasta elämästäni.”