Ensinäyttö: Sätilän 4AM kuvaa niitä hetkiä, kun ei saa unta ja tulevaisuus huolettaa – ”Omassa elämässäni tämä on ollut taas ajankohtaisempaa kuin aikoihin”

Sätilä.
Simelius Simelius

Uraansa muun muassa Australiassa ja Lontoossa rakentanut Teemu Sätilä julkaisee uuden ep:n 18.9.

Aiemmin Soundin Tarkkailuluokaltakin tutulla Loyal-nimellä operoinut, nykyisin Sätilä-artistinimellä indie- ja vaihtoehtomusiikkia esittävä Teemu Sätilä julkaisee perjantaina 18. syyskuuta uuden ep:n on the verge of something. julkaisua ovat olleet tuottamassa Lake Jons -yhtyeestä tutut Jooel Jons ja Supboe eli Mikko Pennanen sekä Eva & Manu -duon toinen osapuoli Manu Laudic.

Ep:ltä on jo aiemmin julkaistu esimakuna single Bend And Break ja nyt ensiesityksensä Soundin kautta saa uuden 4AM-singlen musiikkivideo. Ep:n avauskappaleena toimiva 4AM on hyvä esimerkki siitä, miten Sätilä on vienyt ilmaisuaan hiljalleen elektronisempaan suuntaan.

”Vuosia livesettiini kuulunut biisi perustui alun perin akustisella kitaralla sahaamiseen ja äänen kuljetukseen, mutta Lake Jonsin Jooelin tullessa mukaan kappale heräsi uudella tapaa eloon. Rosoisempi lähestyminen inspiroi minut myös kirjoittamaan lyriikat uusiksi ja oman silauksensa lopputulokseen toi myös Pesson tuottajanakin meritoitunut Supboe”, Sätilä kertoo.

”Biisi kertoo siitä hetkestä yöllä, kun et saa unta ja murehdit tulevaisuutta. Omassa elämässäni tämä on ollut taas ajankohtaisempaa kuin aikoihin, koska valmistuin juuri yliopistosta ja nyt pitäisi työllistyä tässä hullussa maailmassa. Siirtymävaiheet ovat välillä vaikeimpia.”