Ensinäyttö: Uusi Fantasia roiskii taas – Kuuletko?-singlellä mukana Lassi Valtonen

Kroko-Roc ja Street Kobra kertoivat Soundille myös kuulumisiaan.

Street Kobran (aka Perttu Mäkelä, DJPP), Kroko-Rocin (aka Mikko Viljakainen, Vilunki 3000) ja Ercolan (aka Veikka Erkola, Vakiosäätäjä) muodostama Uusi Fantasia on viettänyt julkaisrintamalla jo pitemmän aikaa hiljaiseloa, mutta tänään asiaan on tullut muutos. Trio on nimittäin julkaissut uuden singlen Kuuletko?, joka on uusi versio Lassi Valtosen aiemmin tänä vuonna ilmestyneen Sosiaalinen panttivanki -albumin samannimisestä kappaleesta. Valtosen laulua kuullaan myös Uusi Fantasia -yhtyeen versiossa, mutta siihen yhtäläisyydet jäävätkin – trion käsittelyssä haikea kappale on kääntynyt nimittäin rennonletkeäksi diskojytäksi.

Kappaleen video saa nyt ensiesityksensä Soundin välityksellä ja sen voit katsoa tuosta yläpuolelta. Kyselimme myös hieman Kroko-Rocin ja Street Kobran kuulumisia – kaksikon kommentit löydät alta:


Edellinen pitkäsoittonne Heimo ilmestyi 2010, eli siitä on jo melkoinen tovi. Miksi uutta musiikkia saadaan vasta nyt?

Kroko-Roc:- Koska nyt on sen aika! Aikaisemmin ei ehkä ollu vaikka yritystä oli, mut joskus yrityksen pitää jäädä yritykseksi. Jengi julkaisee liian helposti vaan jotain, mitä ne on just tehny – saattaa saada tehtyy parempaa, kun kuuntelee sitä muussii mitä on tehnyt vaikka neljä vuotta sitten… Sit jos se on hyvää, ni se on hyvää vielä viidenkin vuoden päästä. Mutta sitä ei voi tietää, ennen kuin istuu sen muusi duusin päällä viis vuotta!

Onko yhtyeen työskentelytavoissa, ajatusmaailmassa tai suhtautumisessa musiikkiin tapahtunut jotain muutoksia näin pidemmän tauon jälkeen?

Kroko-Roc:- No ei kyl. Ajatusmaailmassa on tapahtunu, että tulevaisuuden kuvioita on aika turha jännittää, ne ei usein mee just sillai ku on ite ensin kelannu. Mä suhtaudun musiikkiin sillai, et roiskin vaan menee ja sit kuuntelen niitä roiskeita pari-kolme vuotta, että onks niistä mihinkään. Jos on, nii muussataa duussi valmiiksi!

Street Kobra:- Ollaan yritetty päästä samaan mielentilaan kuin ensilevyä (Top Ten, 2004) tehdessä 20 vuotta sitten. Tokan levyn kanssa meni hiirellä nysväämiseksi. Debyytillä roiskittiin eikä funtsittu liikoja. Hiiret ja tietokoneet on vaarallisia; ne antaa liikaa mahdollisuuksia ja soossista tulee helposti sekamelska.

Miten juuri Kuuletko? valikoitui käsittelyyn ja vielä singlejulkaisuksi?

Kroko-Rock:- Bändin johtaja Street Kobra tekee päätökset, mitkä biisit siirtyy eteenpäin tuotantolinjoille. Linjoja on tällä bändillä useita ja tällä kertaa lähdettiin lainabiisi-linjalla liikenteeseen. Biisi on ylivoimainen voittajasävelmä, helppo oli lähteä mukaan. Johtaja oli vetäytynyt retriittiin vuorille, missä hän aloitti muussaamisen ja studiossa viimeisteltiin muusista duusia!

Street Kobra:- Sysimetsässä hirsimökissä duussaaminen vapautti aivoissa tilaa ja tämä iskusävelmä syntyi vaivattomasti.

Onko lisää musiikkia luvassa lähitulevaisuudessa?

Kroko-Rock:- Joo tulossa on matskuja ainakin yhden levyn tai kahden levyn verran. On diskoa ja vielä diskompaa matskua!

Street Kobra:- Materiaalia on reilusti ja duussaaminen kestää vuoden loppuun. Alkuvuodesta täräytetään soossit ja muussit eetteriin.

Tulevana viikonloppuna esiinnytte pitkästä aikaa myös livenä, Bättre Folk -festivaaleilla. Loppukesästä esiinnytte lisäksi Turun Kesärauhassa. Millä fiiliksin lähdette kohti keikkalavoja ja mitä yleisö voi odottaa esiintymisiltä?

Kroko-Rock:- Fiilikset on erittäin korkealla! Bändi on jakautunut kahteen leiriin; osa nuoremmista matkustaa jo päivää aikaisemmin mestoille ottaa aurinkoa ja meri-ilmaa, sitten vanhemmat papat jurnuttaa VIP-pakulla perässä. Toivottavasti keretään keikalle, Hailuoto on niin kaukana! Bättre Folk varsinkin on odottanut Fantsuja jo monta vuotta – nyt se tapahtuu!

– Yleisö voi odottaa maksimaalista sekoilua, hyvää fiilistä ja erikoisvieraita! Freeman on mukana tietenkin ja pari muuta ässä on hihoissa – ne on nimeltään muusi & duusi!