Eternal Erection -muusikoiden uusi yhtye Elliot’s Crazy Compass esittelee livekuntoaan – komea keikkatallenne ensi-illassa Soundissa

Oletko miettinyt, mitä Sam Huber on puuhannut viime aikoina? Tässä on vastaus: Eternal Erection -yhtyeen perustajanelikko Huber, Joakim Guthwert, Pontus Gylling ja Hemu Häsänen laittoi pystyyn uuden kokoonpanon nimeltä Elliot’s Crazy Compass, ja orkesterin Snapshot Gallery -ep tuli julki aiemmin tänä vuonna. Nyt orkesteri haluaa näyttää, millaisessa vedossa se on keikkaolosuhteissa, ja esittely suoritetaan Soundin verkkosivujen välityksellä.

Bändi taltioi hiljattain ilman yleisöä soitetun spesiaalikeikan, jonka valaistus uskottiin valosuunnitelija Pietu Pietiläisen käsiin. Konsertin visuaalista puolta värittää myös kuvataiteilija Mira Caseliuksen taide. Musiikin ja kuvataiteen yhdistäminen on laajemminkin yhtyeen sydäntä lähellä.

”Keikalla soitettiin Snapshot Galleryn biisit ja bonuksena pari uutta kappaletta. Seuraavan levyn materiaali on työn alla”, yhtye kertoo sähköpostitse.

Elliot’s Crazy Compass ei halua lokeritua yhteen genreen, vaan orkesterin kappaleet saattavat sisältää vaikutteita yhtä hyvin popista, jazzista, elektrosta, countrysta kuin hiphopista. Biisejä on työstetty New Yorkissa vaikuttavan tuottajan Tomás Donckerin kanssa.

”Vaikka kappaleet ovat tyylillisesti erilaisia, huomasimme, että niitä yhdistävät tietyt teemat. Luonto ja sen merkitys ovat vahvasti läsnä lyriikoissa. Sanoitukset sisältävät myös pohdintaa ihmisyyden olemuksesta ja haasteista. Haluamme antaa tukemme myönteiselle ajattelutavalle, joka perustuu erilaisuuden arvostamiselle ja luonnon kunnioittamiselle”, bändi kertoo.

Yleisön edessä tätä meininkiä on tarjolla 31. lokakuuta Suvilahti TBA:ssa. Yhtyeen Facebook-kanava löytyy täältä.

ECC Live in Helsinki 2020 from Helicam Services Oy on Vimeo.