”Haluan ehdottomasti käydä Alexi Laihon haudalla jättämässä jäähyväiset”, sanoo Lamb of Godin Randy Blythe

Lamb of God saapuu Suomeen marraskuun loppupuolella, kun yhtye konsertoi Kreatorin kera 21.12. Ouluhallissa ja 22.12. Helsingin Jäähallissa. Timo Isoaho jututti yhtyeen laulajaa Randy Blythea Soundiin 9/22.
31.10.2022 12:39

Turussa järjestettävä Knotfest on päässyt hyvään vauhtiin. Stam1na on jo poistunut estradilta, ja kohta on Arch Enemyn vuoro viihdyttää tuhansia paikalle saapuneita karvapäitä.

Lamb Of Godin setin alkuhetkeen on puolestaan vielä pari tuntia, ja rastapäinen solisti Randy Blythe tappaa aikaa takahuonealueella – tekemällä muun muassa haastatteluja.

– Olen tietenkin todella iloinen, että maailman ovet ovat taas narahtaneet auki, ja pääsemme esiintymään eurooppalaisille faneille taas todella pitkän tauon jälkeen. Mutta yhtä lailla olemme saaneet taas muistutuksen siitä, miten raskasta rundaaminen voi olla. Emme ole nimittäin ehtineet juurikaan nukkua tämän kesäisen festarikiertueen aikana, eikä se ole ollenkaan hyvä juttu tällaisille vähän yli viisikymppisille metalliveteraaneille!

– Älä silti käsitä minua väärin. Otan kaiken tämän uupumuksen oikein mielelläni vastaan, jos saan vastalahjaksi maailman ilman pandemiaa, nauraa Blythe.

Joillakin yhtyeillä on ollut reilusti onnea ”korona-ajoituksensa” kanssa, kun taas toisille sitä on suotu aika paljon vähemmän. Lamb Of Godin arpakuutiot löytyvät jälkimmäisestä laarista.

– Nauhoitimme yhtyeen nimikkoalbumin vuonna 2019, ja aioimme julkaista sen loppukeväästä 2020. Sitten maaliskuussa maailma sulkeutui, ja päätimme siirtää levyn julkaisua vähän eteenpäin… Niinpä niin, kesäkuuhun. Jostakin syystä ajattelimme, että pandemiatilanne hellittää parissa kuukaudessa, naurahtaa laulaja.

Lamb Of God -albumi meni siis monin tavoin täysin ohi, sillä emme päässeet kiertueelle lainkaan. Toki se uusi maailmanjärjestys sekoitti myös oman syklin, sillä minun elämäni on viimeisen parinkymmenen vuoden ajan noudattanut hyvin säännöllistä rytmiä: levytyssessio, rundi, levytyssessio,rundi. Tuntui todella oudolta olla vaan kotona!

Kun kiertueelle ei ole asiaa, mitä rockyhtye voi tehdä? Ensimmäisenä tulee toki mieleen ilmeisin vaihtoehto: se voi kirjoittaa ja nauhoittaa uutta musiikkia.

– Kun meille jossakin vaiheessa selvisi lopullisesti, ettei tien päälle ole asiaa vielä pitkään aikaan, päätimmeryhtyä valmistelemaan uutta levyä, sanoo Blythe.

– Täytyy sanoa, ettemme olleet asiasta aivan yksimielisiä. Itse olin vahvasti sitä mieltä, ettei meidän tarvitse vielä käydä uuden albumin kimppuun. Lamb Of God on saavuttanut tietyn statuksen, eivätkä ihmiset enää unohda meitä, vaikka meiltä ei tulisikaan jatkuvasti uutta materiaalia.

Blythe pitää pienen tauon. Sitten laulaja lisää, ettei hän tietenkään halunnut – tai voinut – kieltää yhtyeen muita jäseniä kirjoittamasta uusia kappaleita.

– Kitaristit Mark Morton ja Willie Adler palasivat sorvin ääreen, ja kohta meillä oli kasassa iso nippu tuoreita kappaleita. Ja nyt kun erittäin kiukkuinen uutuusalbumi Omens on julkaistu, se tuntuu pirun hienolta.

Lamb Of God saapuu Suomeen myös loppuvuoden aikana, ja tanakasta rundipaketista löytyy myös muun muassa Kreator. Keikan ohella Blythellä on myös muita suunnitelmia Helsingin-vierailun suhteen.

Children Of Bodomin herrat ovat läheisiä ystäviäni. Haluan ehdottomasti käydä Alexi Laihon haudalla jättämässä jäähyväiset uskomattoman hienolle miehelle!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 9/22.

Lisää luettavaa