”Kaisa Mäkäräinen on yksi suosikkiurheilijoistani!” – Norjan black metal -skenestä löytyy suomalaisen ampumahiihdon ystävä

Darkthrone press shot 2013
Ashley Maile

Uusimmassa Soundi-lehdessä 7/2018 julkaistiin Timo Isoahon toimittama pitkä Fenriz-haastattelu, jonka yhteydessä mainitaan Suomi useampaankin otteeseen. Tämä norjalaisen black metalin suuri mies ja Darkthrone-yhtyeen konstailematon rumpali ilmoittaa löytävänsä arvostettavia juttuja sekä suomalaisen urheilun että musiikin piiristä.

Mitä urheiluun tulee, jalkapalloa höntsäilymielessä pelaava Fenriz kertoo seuraavansa tarkkaan hiihtourheilua. Samalla Kaisa Mäkäräinen saa mieheltä ylistystä.

”Minähän rakastan ampumahiihtoa, ja Kaisa Mäkäräinen on ehdottomasti eräs suosikkiurheilijoistani”, Fenriz sanoo ja jatkaa:

”Tähän liittyen mieleeni muistuvat ne lukemattomat kerrat, kun legendaarinen hevitoimittaja Götz Kühnemund on pyytänyt minua tulemaan saksalaisille hevifestivaaleille. Olen kieltäytynyt joka kerta, sillä en kerta kaikkiaan tykkää matkustamisesta tai keikoista. Rakastan musiikkia yli kaiken, mutta en halua soittaa itse livenä, enkä tahdo nähdä bändejä lavalla. No, sitten erään kerran ilmoitin juhlallisesti Götzille, että ’tiedätkö mitä, nyt minä olen tulossa Saksaan’. Hän ehti jo innostua, kunnes kerroin meneväni katsomaan ampumahiihdon maailmancupin osakilpailua Ruhpoldingiin!”

Mitä suomalaiseen musiikkiin tulee, Fenriz ylistää Hanoi Rocksia yhdeksi suurimmista nuoruusvuosien suosikeistaan. Sen lisäksi maamme ug-skene saa kiitosta.

”Kissin vuonna 1980 ilmestynyt Unmasked oli eräs varhaisia tajunnan räjäyttäjiä, kuten myös Iron Maidenin, AC/DC:n, Black Sabbathin ja Hanoi Rocksin albumit. Ihooni hakattiin aikoinaan Hanoi Rocksin tatuointikin, sillä bändi oli minulle todella iso juttu”, Fenriz sanoo ja lisää artikkelissa myöhemmin:

”Tässä yhteydessä täytyy muuten mainita suomalainen Svart Records, joka on julkaissut paljon hyvää tavaraa viime vuosina. Aikaisemmin tänä vuonna hehkutin esimerkiksi Teemu and the Deathblowsin debyyttilevyä ja erityisesti Novocaine-biisiä. Se on helposti yksi parhaista viime aikoina kuulemistani uusista kappaleista.”

Lue koko haastattelu Soundin printtipuolelta. Jos haluat kurkata, mitä kaikkea muuta lehti on syönyt, tarkasta asia täältä.