Kansa taisteli, Miettiin kertoo – esittelyssä ”soundtrack 2010-luvun Kouvolan punk-sodille”

Niko Saarinen

Tarjolla tänään ennakkokuuntelussa: artisti/yhtye nimeltä Miettiin ja hänen tuorein albuminsa …ja bändin jätkät. Vuodesta 2014 asti julkaisuja työstänyt ja Soundin Nuoret ja raikkaat -palstallakin esitelty Miettiin on siis tehnyt ensimmäisen levynsä, jolla kuullaan muitakin muusikoita kuin miestä itseään. Albumi julkaistaan virallisesti perjantaina 18. tammikuuta, mutta Soundin lukijat voivat perehtyä aiheeseen jo näin etukäteen. Kuuntele alempaa!

Levy-yhtiö Svartin tiedotteessa kuvaillaan julkaisua ”vaarallisen tarttuvaksi, melodiseksi punkrockiksi, joka on kuin 2010-luvun Kouvolan punk-sotien soundtrack”. Miettiin itse tuumaa, että tämä levy on häneltä se ensimmäinen ja oikea debyyttialbumi, jonka rinnalla aiempi tuotos Pitäis vissiin elää oli lähinnä vanhojen ideoiden arkistointia.

”Nykyisessä taustabändissä vaikuttaa sen verran kovia tekijöitä, että keikoilla hioutuneet biisit oli viisasta saattaa nauhalle koko bändin voimin. Bändin jätkät ovat valinneet tuhnuisilta pienjulkaisuilta parhaat palat ja tehneet niille todellista oikeutta kaikkien soittajien yhteisellä panoksella”, Vili Miettiin kertoo tiedotteessa.

Miettiin soittaa levynjulkkarikeikkansa Helsingin Tavastialla 18. tammikuuta. Samana iltana nähdään lavalla myös Teksti-TV 666, Ghost World, Romanssi, Linkopii ja Acid Runs. Lisätietoja täällä.