Nuoret ja raikkaat: Miettiin

Kouvolan melopunk-ihme mottaa paniikkihäiriötä turpaan.
30.8.2017 17:23

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Tänään tervehditään kouvolalais-turkulaista, melodista punk rockia esittävää orkesteria nimeltä Miettiin.

”Olen saanut palautetta, että ihmiset on samaistuneet ja voimaantuneet tästä, mikä on sairaan hieno homma. Olenko musiikkiterapeutti?”

Tosiasiassa kyse on tämän kuun alussa ilmestyneelle Pitäis vissiin elää -esikoiskokopitkälleen kaikki instrumentit itse soittaneen pääjehu Vili Miettiinin sooloprojektista, jota keikkaolosuhteissa voimistaa koostumukseltaan vaihteleva lauma kanssamuusikoita.

Livessä jokainen bändin jätkä tuo aina omat täytteensä kokonaisuuteen, Miettiin miettii.

Keikat ovat positiiviselta meiningiltään hyvässä kontrastissa aika henkilökohtaisten kappaleideni kanssa.

Nuorissa ja raikkaissa ep:itä ja seiskatuumaisia jo vuodesta 2014 alkaen pudotellut Miettiin edustaa kappaleellaan Paniikkihäiriötä turpaan. Vili Miettiin taustoittaa:

Paniikkihäiriötä turpaan on ainoa positiivinen biisi kokonaisuudella. Keikalla tän huutaminen yleisölle on helvetin vapauttavaa sitä ikään kuin oikeasti uskoo, että näille jutuille voi laittaa kampoihin. Olen saanut palautetta, että ihmiset on samaistuneet ja voimaantuneet tästä, mikä on sairaan hieno homma. Olenko musiikkiterapeutti?

Tämä löytyy myös ihan ensimmäiseltä demolta, jonka nauhoitin vielä suht salassa ennen kun nimeä projektille tai muuta vastaavaa oli vielä olemassakaan. Lähetin biisejäni (Soundissakin esillä olleelle) Joni Ekmanille, kuten meillä puolin ja toisin tapana on. Joni innostui ja halusi julkaista kasetin. Siitä Miettiin sitten lähti käyntiin.

Alun perin juuri Joni laittoi Paniikkihäiriötä turpaan -biisin nettiin, ja kipale keräsi päivässä yli 2000 kuuntelua, mikä oli ihan kreisiä, sillä eihän kukaan tiennyt prokkiksestani ennalta mitään. Lisäksi kappale oli niin henkilökohtainen, etten ollut itse kehdannut soittaa sitä edes silloiselle tyttöystävälleni. Ylipäätäänkään, en todellakaan olisi soittanut biisejäni itse kenellekään, eikä tätä ”bändiäkään” varmaan vieläkään olisi ilman Jonia.

Korvat punottaa välillä vieläkin tätä kuunnellessa. Enää en popsi rauhoittavia, ja pystyn muutenkin elämään jo suht normaalisti, mutta ei historiaansa voi kesyttää, biisit on mulle kuin päiväkirja. Varmasti elämässä tulee synkkiä jaksoja vastedeskin. Silloin on hyvä, että on tämmönen biisi valmiina taskussa.

Nuoret ja raikkaat – Miettiin: Paniikkihäiriötä turpaan

Mitä siis tästä eteenpäin?

Ihan pian ilmestyy jo painossa oleva splittiseiska Jonin kanssa kanssa, ollaan suunniteltu sitä kymmenisen vuotta. Mulla on nauhalla materiaalia muutamaa muutakin splittiä varten, mutta niistä enemmän myöhemmin.

Lähiaikoina voit tarkastaa Vilin ja pumppunsa livekunnon seuraavilla keikoilla:

16.9. Ääniwalli, Helsinki
23.9. Kaivuri, Kuopio

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan täällä.

Jos tiedät, kuka tekijä tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että pätevältä tuntuvalla tavalla raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Muista kuunnella ja asettaa seurantaan myös vuoden mittaan täydentyvä Nuoret ja raikkaat: 2017 -soittarimme:

Lisää luettavaa