Kauko Röyhkä ja Sami Hynninen sukeltavat ihmismielen mustimpaan pimeyteen – kuuntele uusi kappale

Juha Metso

Nyt saadaan viimein kuulla, millaista musiikkia Kauko Röyhkä ja Sami Albert Hynninen ovat yhdessä juonineet. Ainestahan on vaikka mihin, kun Hynnisellä on taustaa esimerkiksi sellaisissa ansioituneissa kokoonpanoissa kuin Reverend Bizarre ja Tähtiportti, ja Röyhkän ansioita ei tarvinne liiemmin enää luetella. Kaksikon albumi Dekadenssi tulee julki 25. syyskuuta, ja Soundin sivuilla tulee nyt ennakkokuunteluun levyn single Bohemiadi. Kuuntele alempaa!

Svart Recordsin julkaiseman albumin materiaali perustuu Röyhkän vuosien varrella tekemiin julkaisemattomiin sanoituksiin ja sävellyksiin.

”Kirjoitin kaikki sanoitukset ja kolmea biisiä lukuun ottamatta myös sävellykset. Sami tarkisti tekstit ja ehdotti joitakin muutoksia. Muutamat biiseistä olivat vanhoja, esimerkiksi Alennustila oli ehdolla jo toiselle Röyhkä–Mattila-levylle, mutta se jätettiin pois liian negatiivisen sanoituksen vuoksi. Röyhkä–Hynninen-levylle se sopi kuin nyrkki silmään”, Röyhkä kertoo tiedotteessa.

Levyn työstäminen vei aikansa, sillä yli 70-minuuttisen järkäleen nauhoitukset alkoivat jo keväällä 2019 ja saatettiin päätökseen vuotta myöhemmin. Röyhkän ja Hynnisen mukaan Dekadenssin äänimaailma on raaka, kylmä ja minimalistinen.

”Päätimme soittaa kaikki instrumentit paitsi rummut itse. Halusimme, että levymme poikkeaa kaikesta muusta Suomessa tehdystä musiikista. Pyrimme sukeltamaan suoraan ihmismielen mustimpaan pimeyteen”, Hynninen kertoo.

Röyhkä ja Hynninen tekevät lokakuusta alkaen joitain keikkoja, joiden paikat ja ajankohdat ilmoitetaan syksyn aikana. Keikkakokoonpanossa tullaan näkemään parivaljakon lisäksi jo aiemmista Röyhkän kokoonpanoistakin tunnettu basisti Mats Huldén, kitaristi Puka Oinonen sekä Röyhkän nykyinen luottorumpali Roberto Lanz.