Kuinka palauttaa kadonnut halu parisuhteeseen? Kanerva pohtii, miten vuosien liittoon saisi jälleen makua ja väriä

https://vimeo.com/254686574/9a973bf9b5

Soundi tuo tänään ensinäyttöön helsinkiläisen Kanervan musiikkivideon, jolla luodataan harmillisenkin monelle tuttua ongelmaa: sitä mukaa kuin vuodet vierivät, parisuhde uhkaa turtua. Artisti vertaa tilannetta lapsena näkemäänsä Jacques Cousteaun dokumenttiin.

”Luin lapsena Cousteaun ryhmästä, joka asui pitkään valtameren pohjassa. Sukeltajilta katosi hiljalleen makuaisti ja värinäkö. Tämä on oiva vertaus pitkälle parisuhteelle, ainakin jos ei pidä varaansa”, Kanerva kertoo tiedotteessa.

Onnettomasta ennakkoasetelmasta huolimatta Kanerva ei käsittele aihetta ankeimman kautta. Vera Mellerin ohjaama video alkaa kylmänä ja kolkkona, mutta pikkuhiljaa se avautuu värikkääksi kaleidoskoopiksi. Toivoa ei ole menetetty, ja itse kappalekin soi jämäkästi duurissa.

Kanervan debyyttialbumi Paritanssi julkaistaan 2. maaliskuuta. Levy käsittelee kokonaisuudessaan pitkän parisuhteen kaarta ”alusta kirpeään loppuun saakka”. Levyn on tuottanut Kanervan ohella muun muassa Samuli Putron kanssa työskennellyt Hannu Pikkarainen. Kanervan puuhia voi seurata esimerkiksi Facebookissa.