Plus-merkkinen purskaus eläimestä sinussa – Lauantailekana Dallas Kalevala: Animal Magnetism

"Kuudennen Lapko-levyn jälkeen tuli olo, että nyt on ihan pakko syöksyä seikkailemaan omin päin ja perustaa uusi bändi."

Dallas Kalevala

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Useimmat meistä tuntevat Ville Maljan Lapko-yhtyeen laulaja-kitaristina tai valokuvaajana. Viime ajat herra on kuitenkin valmistellut tyystin toisenlaista ulostuloa tätä nykyä niin ikään Lapkostakin tiedettävän Jussi Matikaisen kanssa akselilla BerliiniKokemäkiReykjavíkSuomenlinna.

”Melodioiden ja lyriikan osalta haluttiin yhdistää 80-luvun rock 90-luvun eurodanceen ja Timo K. Mukkaan.”

Kuvassa adjektiivin kutsuva uudelleen määrittelevissä byysissa poseeraava Malja kertoo:

Ulkopuolisuus on vaivannut minua aina, eikä tunne ole vuosien varrella helpottanut. Luojan kiitos se synnyttää kuitenkin luovan fiiliksen, eikä apatiaa. Kuudennen Lapko-levyn jälkeen tuli olo, että nyt on ihan pakko syöksyä seikkailemaan omin päin ja perustaa uusi bändi. Pyysin Jussin kartturiksi, ostimme kasan lentolippuja ja nyt ajetaan tuhatta auringonnousuun kristallinkirkas visio tuulilasissa.

Nimellään Dallas Kalevala sanoo kommentoivansa idän ja lännen yhteentörmäystä.

Se yhdistää itkuvirret Coca-Colaan, Malja kuittaa.

Päivän Lauantailekana kuulostellaan Dallas Kalevalan Animal Magnetism -nimistä debyyttisingleä, joka kappaleena on ensimmäinen Maljan ja Matikaisen kimpassa kirjoittamista ja jonka virallinen pressitiedote kuvailee olevan ”plus-merkkinen purskaus eläimestä meissä kaikissa”.

Malja luonnehtii siivun tekoprosessia:

Biisin synty ei ollut mitenkään turhan harkittu. Se nousi pintaan pakottomasti kuin ilmakupla. Jussi varoitteli etukäteen, että tulossa on jotakin mielenkiintoista. Jo ensimmäisen demon jälkeen tuli fiilis, että nyt ollaan täysin uuden edessä. Melodioiden ja lyriikan osalta haluttiin yhdistää 80-luvun rock 90-luvun eurodanceen ja Timo K. Mukkaan. Haluttiin tehdä musaa vuosimallia 2020. Biisistä tuli tälläinen rapeankreisi, psykedeelinen pop-retki.

Lauantaileka Dallas Kalevala: Animal Magnetism

Parhaillaan Dallas Kalevala viimeistelee materiaaliaan yhdessä Teosto-palkitun, Kalifornia-Kekenäkin profiloituneen tuottaja Niko Liinamaan kanssa.

Livenä varmastikin mielenkiintoista touhua pääsee tarkastelemaan ainakin aluillaan olevan kesän Ruisrockissa 8.7.

Siihen saakka ja siitä eteenpäinkin pidä mielessäsi, että biisiuutuuksista heleimmät ja hävyttömimmät löydät viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme:

Parasta juuri nyt myös YouTubessa ja Deezerissä.