Hymyilevää keskisormen heiluttelua – Lauantailekana Varvara: Sons

"Jos ihan kaikki isät ja äidit avoimesti kertoisivat lapselleen välittävänsä, niin olisivatko kaakonkulman penskatkin valoisampia?"

Kuva: Kaj Kuhlman

Lauantailekat ovat meneviä kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Tämän viikon Lauantaileka on samalla myös Ennakkokuuntelu. Kyseessä on haminalaisen, nyanssirikasta vaihtoehtorockia soittavan Varvaran perjantaina 30.10. julkaistava single Sons, joka on samalla ensimmäinen maistiainen bändin tammikuussa 2016 julkaistavalta uudelta, Pelle Gunnerfeldtin (Refused, The Hives) miksaamalta albumilta. Varvaran laulaja-kitaristi-biisintekijä Mikko Kiri avaa Sonsia näin:

Kappaleen sanoma on yksinkertainen ja positiivinen, vaikka se on puettu synkähköön asuun. Itsestäni on tuntunut, että täällä kaakonkulmalla ihmiset ovat viime vuosien aikana alkaneet muuttua synkemmän oloisiksi. Ammattini kautta tapaan nuoria, joilla asiat kotona eivät ole niin kuin pitäisi. Tämä tuo paljon ajatuksia päähäni. Oma lapsuuteni oli turvallinen. Minun vanhempani kertoivat välittävänsä minusta ja koin oloni hyväksytyksi ja rakastetuksi. Kertsissä lauletaan: ”My daughters and sons, I love, I love you all”. Sitä miettii, että jos ihan kaikki isät ja äidit avoimesti kertoisivat lapselleen välittävänsä, niin olisivatko kaakonkulman penskatkin valoisampia? Sons on albumin avausraita, joka ponkaisee levyn räväkästi käyntiin esitellen taas vähän kehittyneemmän bändin. Soundissa on sellaista hymyilevää keskisormen heiluttelua. Näillä perusteilla Sons valikoitui myös ensimmäiseksi maistiaiseksi.

Varvara keikkailee lähitulevaisuudessa yhdessä tuoreimman Tulevaisuuden tusina -äänestyksen vastikään voittaneen Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS? -yhtyeen kanssa. Kaksikon sekä The Shangri Blahs -kokoonpanon voi nähdä mm. Helsingin Lepakkomiehessä 4.11.