Viisi soihdunpunaista minuuttia – Lauantailekana Every Green In May: Rebooted

Tarjolla maistiainen viikon päästä ilmestyvältä, "monumentaalisiakin elementtejä" sisältävältä Fallmarks-ep:ltä.

Every Green In May

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Viime lokakuussa Nuoret ja raikkaat -sarjassamme esiteltiin JämijärviJyväskyläTampereYlöjärvi–Rovaniemi -akselilta käsin operoiva, elokuvallista rockia soittava viisikko nimeltä Every Green In May.

Tänään, lähes puoli vuotta myöhemmin, Lauantailekana ihmetellään myös lyhenteellä EGiM tunnettavan yhtyeen 8.4. ilmestyvältä Fallmarks-ep:ltä lohkaistua Rebooted-kappaletta musiikkivideoineen. Kitaristi-ohjelmoija Olli Tasala kertoo:

Ihmismielen uudelleen boottausta ja minäkuva 2.0-ajatusta sellaista tässä maalaillaan. Rebooted on itsetietoisesti eteenpäin sykkivä biisi, joka avaa latua Fallmarksin maailmaan varsin leveällä auralla. Tämä, voisi sanoa että monumentaalisiakin elementtejä tuotannon edetessä itseensä imenyt kappale sai alkunsa, kun Aholan Eetu (EGiM:in toinen kitaristi-ohjelmoija toim. huom.) heitteli ilmoille leikkisän teemamelodian allekirjoittaneen naputtaessa jankkaavaa rumpukomppia pianon kanteen.

Pala palalta kasvanut tuotanto puristettiin lopulta viiteen soihdunpunaiseen minuuttiin referenssien poukkoillessa leffa- ja peliscoreista enemmän ja vähemmän säröisiin rock-orkestereihin.

Jotta siitäpä:

Lauantaileka – Every Green In May: Rebooted (ohj. Simo Heikkinen)

Vaan mitä siintääkään kunnianhimoisen pumpun näköpiirissä lähitulevaisuudessa?

Ollaan julkaistu elokuusta 2015 lähtien kolme tuotannoltaan varsin laajaa temaattista kokonaisuutta. Fallmarksin jälkeen koossa on vajaa tunti valmista musiikkia, joten on itsestään selvää, että seuraavaksi keskiössä ovat live-asiat. Myös yhteistyökumppaneiden tehostettu etsintä on tarpeen, sillä suunnittelemamme kaltaiset tuotannot eivät ole omakustanteina mahdollisia, ainakaan ihan vielä lähitulevaisuudessa, Tasala naurahtaa.

Every Green In May on:

Tuya Pajunen (laulu)
Olli Tasala (kitara ja ohjelmointi)
Eetu Ahola (kitara ja ohjelmointi)
Kai Palo (basso)
Camilla Kirsilä (rummut)

Fallmarksin tekoprosessia valottavia making of -pätkiä katsottavissa bändin YouTube-kanavalla.

Normisatsia massiivisempi viikkoannos biisiuutuuksista päräyttävimpiä alati päivittyvällä Parasta juuri nyt -soittarillamme:

Parasta juuri nyt myös YouTubessa ja Deezerissä.