Nuoret ja raikkaat: Every Green In May

Sinisävyisen valokuvan vangitsemat.

Every Green In May. Kuva: Juha Arvid Helminen

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Pirkanmaalla alkunsa saanut, nykyään Jämijärveltä, Jyväskylästä, Tampereelta, Ylöjärveltä ja Rovaniemeltä käsin operoiva Every Green in May on elokuvallista rockmusiikkia soittava viisihenkinen yhtye, joka pyrkii väistelemään turhan tiukkoja genremääritelmiä.

”Eri taiteenlajeista inspiroituminen ja vahvan visuaalisuuden kuljettaminen audiotuotannon rinnalla ovat isoja projektiamme eteenpäin vieviä voimia.”

– Teemoittain vaihtelevien soundtrack-elementtien yhdistely bändin jäsenten vahvuuksia hyödyntävään rockbändeilyyn on ikään kuin soundimme perusresepti. Eri taiteenlajeista inspiroituminen ja vahvan visuaalisuuden kuljettaminen audiotuotannon rinnalla ovat isoja projektiamme eteenpäin vieviä voimia, ryhmän toisena kitara- ja ohjelmointivastaavana toimiva Olli Tasala (kuvassa kauimpana rantakivillä) kertoo jatkaen kokoonpanonsa historiasta:

Ystävyyksiemme polut juontavat pisimmillään alakouluaikoihin. Kaveruus, erilaisten persoonallisuuksien kohtaaminen ja vahvan menneisyyden jakaminen ovat luoneet keskeisen perustan yhteistyöllemme musan parissa.

Nykyinen viisikko asettui uomiinsa joulukuussa 2014.

Soitin läheiset ihmiset läpi ja kysyin, joskohan kohdennettaisiin yhteistä osaamista ja energiaa projektiin, joka ei liiaksi kahlitse, lokeroidu tai jämähdä.

Nuorissa ja raikkaissa Every Green In May edustaa Radio Silence -nimisellä kappaleella, joka löytyy ryhmän järjestyksessään toiselta julkaisulta, toukokuussa 2016 ilmestyneeltä Skyend-ep:ltä.

Skyendin kirjoitimme Antti Palkénin sinisävyisestä valokuvasta inspiroituneina. Äänitteestä kehkeytyi draaman kaaren sisältävä löyhä teemaseikkailu maailmojen rajaseuduille ja samalla kolmen kappaleen soundtrack valokuvalle, Tasala hahmottelee.

Radio Silence syntyi joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna viimeisenä ep:n kolmesta biisistä. Sessioluontoinen sävellys osoitti jälleen tehokkuutensa, kun kahden jo valmiin tekeleen lisäksi lähdettiin tavoittelemaan hieman rosoisempaa ilmaisua menneisyytemme hevijuuriin nojaten. Lyriikoissa painajaismaisessa murhenäytelmässä pyristelevä päähenkilö hakee epätoivoisesti vastauksia kaaoksen keskellä. Etsii ja etsii, kunnes saa surrealistisen merkin…

Vaikka jo kappaleen demoversio kieli massiivisista orkestroinneista, kuoroiskuista ja esimerkiksi hypnoottisista tuplabasareista, oli Radio Silence kuitenkin lopulta studiossa lauluista se, joka tuli kokeneeksi kaikkein eniten muutoksia. Aggressiivinen vaskisektio, vikkelät jousijuoksutukset, autenttinen viulusoundi, elektro-vaikutteet ja kaahaileva bändisoitanta yhdistettynä moniääniseen ja paikoin usvaiseenkin lauluun tekivät radiohiljaisuudesta juuri tällaisen.

Nuoret ja raikkaat – Every Green In May: Radio Silence

Vaan mitenkäs Tasalan ja kumppaneiden live-hiljaisuus, onko se kenties päättymässä lähitulevaisuudessa?

– Every Green In May alkoi nimenomaan projektina, mutta materiaalin lisääntyessä livehommia on nyt alettu miettiä hyvinkin vakavasti. Koetetaan rakentaa tästä tulevaisuuttamme ja musiikki-sellainen tarkoittaa studiopuuhailun ohella toki myös isoa pinoa keikkoja.

Every Green In May on:

Tuya Pajunen (laulu)
Olli Tasala (kitara ja ohjelmointi)
Eetu Ahola (kitara ja ohjelmointi)
Kai Palo (basso)
Camilla Kirsilä (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan täällä.

Jos tiedät kuka tai mikä yhtye olisi nuori ja siihen päälle vielä raikas, tee teko oiva ja vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.