Kun kaikki ei olekaan täydellistä – Lauantailekana Johanna Emilia: Ei aina duurissa mee

Kakkospitkäsoittoaan puuhaavan jyväskyläläisyhtyeen tavoitteena on soida aiempaa isommin.

Johanna Annala yhtyeestä Johanna Emilia. Kuva: Joonas Ojala

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Jyväskyläläinen pop folk -kokoonpano Johanna Emilia julkaisi 253 kaunista päivää -nimisen debyyttialbuminsa vuonna 2014. Kehitystä on sittemmin tapahtunut; näin bändinsä tuoreista kuulumisista kertoo puhenainen Johanna Annala:

– Tällä hetkellä ollaan hyvässä tilanteessa. Oltiin tyytyväisiä jo ensimmäiseen levyyn, mutta nyt työn alla oleva toinen albumimme tulee olemaan selkeä askel eteenpäin. Soundi ja tyyli pysyy samana helposti tarttuvana folkina, mutta sointi tulee olemaan isompi. Uusia biisejä on nauhoitettu jo useampia, mutta lisääkin pitäisi vielä tehdä. Halutaan hoitaa homma ajan kanssa ja rauhassa niin, että ollaan varmasti tyytyväisiä jokaiseen levylle päätyvään raitaan.

Tänään Lauantailekana kuunneltavasta ja katseltavasta Ei aina duurissa mee -kappaleesta Annala juttelee seuraavasti:

Ei aina duurissa mee on parisuhdebiisi, mutta sen sijaan että siinä syleiltäisiin rakkaudenhuumaa tai itkettäisiin eroa, se kertoo siitä, mitä toisen rinnalla eläminen oikeastaan on. Vaikka odotukset voivat olla valtavat, arki tulee kaikilla vastaan  tulee kohdanneeksi kaikenlaista, mikä ei kuulunut omiin kuvitelmiin täydellisestä suhteesta. Biisin ajatus lähtee tilanteesta, jossa kaikki ei olekaan täydellistä. Siinä hetkessä kuitenkin se eletty elämä vastoinkäymiset, ilot, luottamus ja rakkaus painavat vaikeuksia enemmän. Silloin voi luottaa, että toinen pysyy vierellä.

Lauantaileka Johanna Emilia: Ei aina duurissa mee (ohj. Joonas Ojala)

Mitenkäs, jos Johannaa ja kumppaneita haluaisi tulla vallan keikallekin katsomaan?

Keikoilla meitä näkee taas ehdottomasti uuden levyn julkaisun jälkeen, eli varmaankin alkuvuodesta. Itse asiassa jo syksyllä laitetaan ulos uutta singlelohkaisua ja odotettavissa on, että muutama keikka myös heti sen jälkeen heitetään. Meidän musahan toimii kuitenkin loistavasti livenä!

Johanna Emilia -yhtye on:

Johanna Annala (laulu ja mandoliini)
Ville Niemi (kitara ja laulu)
Juhana Annala (basso ja laulu)
Henrik Suni (rummut ja laulu)