Fantasia vaikeiden aiheiden käsittelystä – Lauantailekana Juhani 2000: Juokse

"Viimeinen säkeistö sanoo asioita, joita haluaisin kertoa maailmalle ja samalla myös itselleni."
11.3.2017 17:21

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Tutkiskelevaisesta puhurista eksistentiaaliseksi myräkäksi yltyvän viikon 10 Lauantailekan toimittaa torstaina Juhani 2000 Ep -nimisen esikois-ep:nsä julkaissut Juhani 2000 -yhtye.

Nokkamies-lauluntekijä Juhani Grönroos kertoo Juokse-kappaleesta näin:

”En koe suoraa oman elämän dokumentoimista kovinkaan kiinnostavaksi.”

Juokse kertoo irti päästämisen vaikeudesta ja rohkeudesta lähteä tutusta ja turvallisesta kohti uutta. Biisi ei ole tarina suoraan omasta elämästäni, vaan se on fantasia siitä, miten haluaisi käsitellä noita vaikeita aiheita. Kirjoittaessa tulee toki käytettyä hyväksi omiakin tunteitaan, ja juuri sehän tekee teksteistä henkilökohtaisia, mutta en koe suoraa oman elämän dokumentoimista kovinkaan kiinnostavaksi. Tämän laulun viimeinen säkeistö sanoo asioita, joita haluaisin kertoa maailmalle ja samalla myös itselleni.

Tässä on meidän bändin sointia aidoimmillaan. Toivoin studiossa mukaan tarttuvan jotain erityistä taikaa.

Lauantaileka Juhani 2000: Juokse

Kerrohan vielä jotain uunituoreesta nimikko-ep:stänne.

Juhani 2000 Ep on kokoelma lauluja, jotka kuvaavat yhtyeemme eri puolia. Levyllä on roadtrip-henkistä rock-ajelua ja sitten siellä on biisejä ihastumisesta ja eroamisesta. Olen itse kuunnellut nuoruudessani paljon AOR-musaa silloin, kun kaverit diggailivat Metallicaa, kuuntelin Mark Knopflerin soolotuotantoa, J.J. Calea ja 80-luvun Phil Collinsia. Mulle tää ep onkin jossain määrin paluuta juurille. Musiikillisesti meidän levyllä on viisi erilaista kappaletta, jotka on kaikki veistetty lähteestä, jonka itse miellän suomalaiseksi aa oo ärräksi.

Äänitteeltänne löytyy myös Autiotalo-niminen kappale. Miten uudella suomirock-bändillä on pokkaa tehdä ja levyttää tuon niminen biisi?

Heh, se oli aluksi tahaton vahinko, mutta sitten aloinkin tykkäämään ideasta. Sen voi ajatella kunnianosoituksena Dingo-klassikoille, vaikka biisinä tuo meidän onkin aika eri maailmasta. Äh, olis pitänyt nimetä kappale Nahkatakkiseksi tytöksi, se on mun karaoke go to. Oh well…

Kuuntele Juhani 2000 Ep:

Juhani 2000 on:

Juhani Grönroos (laulu ja kitara)
Ari-Pekka Kauppinen (basso)
Teemu Leppänen (rummut)

Ja tietysti  sangen painokas nivaska niitä kaikkein kovimpia biisiuutuuksia löytyy viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme:

Lisää luettavaa