”Se korjaamo, jossa Härski Hartikainen ja Sörsselssön korjaavat Popedan, Kynsien ja Teuvo Oinaan keikkadösät” – Lauantailekana Koskelan Halli: Kylmäsilta

Helsingin suunnalta helähtää.

Koskelan Halli

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Monille vielä verrattain uusi tuttavuus lienee helsinkiläinen, tahoillaan kokeneista musikanteista koostuva, suomenkielistä rockia räimivä yhtye nimeltään Koskelan Halli.

Nelikon soundia on kuultu kuvattavan muun muassa kansanmusiikin ja Kingston Wallin ristisiitokseksi.

Basisti Arttu Piri, mistä Koskelan Hallissa oikeastaan on kysymys?

Koskelan Halli on se korjaamo, jossa Härski Hartikainen ja Sörsselssön korjaavat Popedan, Kynsien ja Teuvo Oinaan keikkadösät, mutta osat menevät hieman sekaisin. Koskelan Halli on sitä, kun ei ole kenellekään enää sen paremmin uhka kuin mahdollisuuskaan. Silloin on vapaa.

Tämä bändi on neljän aikuisen ihmisen yhteensattuma, johon kuuluu edellisestä orkesterista pari tyyppiä, jotka eivät osaa lopettaa. Sitten siihen tulee vielä joku kotineppaaja soittamaan liian isoa kitaraa. Ja joku kellarikitaristi opettelemaan bassonsoittoa. Tästä kaikesta kehkeytyy jotain paljon osatekijöiden odotusarvoa suurempaa, pidäkkeetöntä ja paineetonta rockinsoittoa.

Illan Lauantailekana losahtaa Koskelan Hallin musiikkivideonkin tuekseen saanut ensisingle Kylmäsilta, josta laulaja-kitaristi Jari Malmberg kertoo seuraavaa:

Kylmäsilta on rakennustekninen termi, mutta taipui taiteessa sillaksi elämän ja kuoleman välillä. Biisi kertoo turhautumisesta hektiseen menoon ja kaikkeen turhaan paskaan. Sanat menee ehkä hieman alavireisiksi, mutta niissä on se ajatus, jota kulkija päässään pyörittelee, kun murheet oikein kunnolla ryhtiä painavat. Teot eivät ehkä aina käytännössä ole niin radikaaleja kuin sanoituksessa viestitään, mutta ajatuksissa niitä ilmenee. Ainakin minulla.

Biisi on myös kunnioitus luonnolle. Jos pitäisi valita, missä sitä maallisen taipaleensa päättää, niin luonnon sylissä mieluummin kuin esimerkiksi autokolarissa tai vessassa tukehtumalla.

Lauantaileka Koskelan Halli: Kylmäsilta (ohj. Jari Malmberg)

Liekö Koskelan Hallilta lähiaikoina luvassa myös kokopitkää tai vastaavaa?

Jossain vaiheessa sitä varmaan tulee fiilis, että pitäis muutama biisi taas purkittaa, joten ahkerasti yritetään kerätä pulloja, että saadaan budjettia kasaan, Piri nakkaa.

Koskelan Halli on:

Jari Malmberg (laulu ja kitara)
Matias Koskimies (baritonikitara)
Arttu Piri (basso)
Sami Jokilehto (rummut)

Biisiuutuuksista pontevimmat löydät viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme:

Lauantailekat kautta aikain plärättävissä täällä.