Tyttö purkkapaketin keräilytarrassa – Lauantailekana MegaBänd: Sokerihumala

"Päivätyöt ollaan jättämässä heti, kun bändi ottaa tuulta siipiensä alle."

MegaBänd. Ylärivillä: Joni Koukku, Juha Ilmari Laine, Tuomas Andersson, Timo Haavisto ja Jarno Marjamäki. Alarivillä: Tommi Nick ja Juho Kaskinen.

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Yhtye nimeltä MegaBänd on omien sanojensa mukaan ”seitsemän oman elämänsä Peter Panin” ”musiikkia rakasteleva” kollektiivi.

Pumpun jäsenet kuulemma sietävät toisiaan ”vain vaivoin” ja soittimiakin vaihdellaan päikseen ”tilanteen mukaan” tai ”jos rumpalia ei löydy keikalle lähdettäessä”.

Viikon 23 Lauantailekana kuunnellaan ja katsellaan tämän mystisen rykmentin Sokerihumala-nimistä teosta.

”Koukku lupaili jo muutama vuosi sitten, että kohta rahaa tulee ovista ja ikkunoista.”

Sokerihumala kertoo teiniaikojen hämmennyksestä, kun olet ensimmäistä kertaa hormonihöyryissäsi jahtaamassa jotain saavuttamatonta. Biisissä tuo saavuttamaton on tyttö purkkapaketin keräilytarrassa. Kesähitti-kategoriaan vahvasti tähyävällä videolla nautitaan, humallutaan, ihastutaan ja pelataan sitä meille kaikille yllätyksellisintä peliä: rakkautta, orkesterin leiristä kerrotaan.

Toistaiseksi omakustanne-pohjalta toimivan MegaBändin laulaja-kitaristi Joni Koukku sanoo kuulleensa kokoonpanonsa nimestä paljon ”mistä v*****a te ootte ton nimen repässeet” -tyylisiä kommentteja.

MegaBändissä niin ikään laulajana ja ”satunnaisena basistina” kuuleman mukaan toimiva Tuomas Andersson puolestaan toteaa, että päivätyöt ollaan jättämässä heti, kun bändi ottaa tuulta siipiensä alle.

Koukku lupaili jo muutama vuosi sitten, että kohta rahaa tulee ovista ja ikkunoista, alataajuusvastaava jatkaa.

Talossani on pitkään ollut läpiveto, mutta toistaiseksi sieltä ikkunoista on tullut ainoastaan hyttysiä. Talvella on aika kylmä, jälleen yhtä solistin viroista toimittava Jarno Marjamäki harmittelee.

Yhtyeen vakituisena rytmiryhmänä toimivat basisti Tommi Nick ja rumpali Juho Kaskinen ovat ymmällään:

Ei me oikeen aina tiedetä, että mikä meidän rooli on tässä yhtyeessä. MegaBändin sisarbändin Joulubonuksen jonka nimeä ei kuulemma kai saanu tässä yhteydessä mainita hommissa ollaan oltu jo vuosia. Joskus vois kyllä treenatakin, se on se ikävä velvollisuus.

Niin.

Lauantaileka MegaBänd: Sokerihumala (ohj. Joni Koukku)

MegaBänd on ilmoittanut julkaisevansa kesän 2017 aikana vielä ”vähintään kaksi singleä videoineen”. Yhtyeen täyspitkä ilmestynee kuulemma kesän lopulla. Lähitulevaisuudessa tämän moninaista hämmennystä herättävän poppoon voi bongata ainakin 30.6. Järvenpään Puistobluesin Blueskadulta noin kello 20 alkaen.

Koukku ja kumppanit kertovat vastaanottavansa keikkatarjouksia sekä julkaisusopimuksia täyspitkälleen. Lisäksi bändi sanoo toivovansa paljon t-paitatilauksia.

Biisiuutuuksista makeimmat ja kirpsakoimmat löydät viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme:

Parasta juuri nyt myös YouTubessa ja Deezerissä.