Tuntosarvet herkkinä – Lauantailekana MOI!-yhtyeen 38 minuuttia pitkä Avaruuskaveruus

"Aiemmin kun olemme operoineet pelkästään kielisoittimin, niin nyt alkaa sielussa olla jo muskeliakin."

MOI! livehommissa.

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

MOI! on helsinkiläinen, sanalla sanoen kokeellis-psykedeelis-trippailevaishenkinen yhtye, jonka tuorein kappalejulkaisu tottelee nimeä Avaruuskaveruus.

Kitaristi-laulaja Juhana Hurula kertoo päivän Lauantailekana leijailevasta jötkäleestä seuraavasti:

Olimme taas tapamme mukaan elefanttijamimarssilla jossakin kosmoksen kulmalla, kunnes yhtäkkiä löysimmekin mukaan uuden kaverin tahtia lyömään. Avaruuskaveruusden myötä MOI! esittelee uuden heimojäsenensä, moninaisissa eläimellisyyksissä mukana olleen rumpali Jussi Peevon (muun muassa Siinai, Kap Kap, Cold Pupu Sauna toim. huom.). Aiemmin kun olemme operoineet pelkästään kielisoittimin, niin nyt alkaa sielussa olla jo muskeliakin.

Keräilijät tarkkoina:

Digijulkaisun lisäksi Avaruuskaveruus julkaistiin juuri myös fyysisessä, 3D-printatussa muodossa, erittäin rajoitettuna splittikasettina monihäröilijä Vilunki 3000:n Amerihaca Hallubandin kanssa. Tiukkaa kakkaa!

Niin, miksi tämä on näin helvetin pitkä?

Oli niin hyvä meno, että teimme vahingossa levyn mittaisen biisin. Se oli semmoinen kollektiivisen vapauden hetki, jossa kaikki kuitenkin seuraavat tuntosarvet herkkinä toisten soittoa. Tämä biisi on musiikkia vaikkapa työmatkalaisille ja viikonlopputrippailijoille.

MOI! perustuu paljolti yhdessä soittamisen riemuun; heimoposse paukuttaa henkisessä luolassaan alkemistisia loitsujaan, maagisesta tyhjyydestä kumpuavaa musiikkia vailla ennalta sovittuja rakenteita. Saman elämyksen tuottamiseen me pyritään myös keikoillamme, jotka koostuu sovittujen biisien soittamisen lisäksi myös avoimista osioista ja arvaamattomuudesta, hypystä tuntemattomaan. Niissä soi se fiilis, joka tän bändin sisällä ja kuulijoiden keskuudessa just sillä hetkellä vallitsee, luodaan yhdessä maailmaa ja pystytellään sen pilareita. Joten jengi: eipä muuta kuin tervetuloa, astukaa peremmälle.

Lauantaileka MOI!: Avaruuskaveruus

Juhana Hurula, mitä muuta MOI!:lle kuuluu vuonna 2017?

Se tässä bändissä on niin lumoavaa, että pienestäkin impulssista saattaa kasvaa jotakin valloittavaa. Meillä on esimerkiksi ollut todella monella keikalla vierailijoita Joose Keskitalosta Risto Ylihärsilään, Sipulijaskasta puhallintaiteilijoihin ja ties keitä supersankareita. Sillä miksikä ei? On kiva hakea uusia ulottuvuuksia ja pitää hauskaa musiikilla. Viime kesänä tehtiin metsäkeikkojen sarja, ja luonto kutsuneekin lapsiaan taas jahka ryteikkö tuosta hieman sulaa. Muuten kesän kartta on vielä valkoisen tutkimaton ja vapaa.

Tosin maaliskuussa liverintamalla tapahtuu yhtä jos toista, kun esiinnytään Alakulttuuritalon karkeloissa 11. päivä ja sitten loppukuusta sukelletaan suoraan syvään päätyyn ja tehdään lähiörundi kiertämällä Helsinki-Espoo-Vantaan pahamaineisia räkälöitä aivan älyttömän kovien bändien kanssa. Nimiä joudun kuitenkin panttaamaan vielä tovin. Tästä ja kaikesta muustakin lisää helpoiten Facebook-sivujemme kautta. Enter the world of cosmic folk, baby!

Ja joo, levyäkin pitäisi ja pitäisi… Matskua on kertynyt jo nyt todella paljon, joten katsotaan, miten muilta kiireiltämme ennätämme. Joku sanoi, että aika ja avaruus loppuu, mutta me sanotaan, että tästä se vasta alkaa!

Enter the world of cosmic folk. Baby.

Kaikki kovimmat biisiuutuudet viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme:

Parasta juuri nyt myös YouTubessa ja Deezerissä.