”Lähtöajatuksena oli, että Daft Punk kohtaa Dingon” – Lauantailekana Sampsa Astala: Vappupallo

Biisiin yhdellä kameralla kuvattava "Twin Peaks -henkinen" musiikkivideo aiotaan ajaa internetiin suorana.

Sampsaa naurattaa.

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Lordi-, Stala & So.- ja Mötikkä -yhteistäkin muistettava Sampsa Astala ottaa ennakkoa parin viikon päässä siintävään juhlahumuun tänään Lauantailekanamme kieppuvan Vappupallo-singlensä muodossa. Antaa miehen kertoa, että mitä jotta:

Vappupallo on mun toinen suomenkielinen soolosinkku. Se on myös ensimmäinen sävellykseni täysin valmiiseen tekstiin, jonka Lauri Luusuaniemi on kirjoittanut. Sävellys suorastaan putkahti syliin viidessätoista minuutissa. Kappaleen teksti luonnollisesti sijoittuu kevään kynnykselle. Splendid Laineen kanssa tuotettiin biisi siten, että roiskittiin ideoita sinne tänne ja poimittiin sieltä parhaat. Lähtöajatuksena itsellä oli, että Daft Punk kohtaa Dingon.

Aiotte loihtia tsibaleelle myös ”suorana” lähetettävän videon Helsingissä. Miten homma noin niin kuin käytännössä pelittää, kamera kouraan ja tuulta päin?

Apollo Live Clubilla kuvataan video torstaina 27.4. klo 14. Siinä onkin omat haasteensa, miten se saadaan ajettua nettiin suorana siten, että esim. huulisynkka toimii. Teknisen puolen olen jättänyt ohjaaja Juha ”Hanhi” Hanhisen harteille. Yhdellä kameralla kuvataan Twin Peaks -henkinen pläjäys. Kaikkihan saattaakin mennä myös ihan perseelleen, joten jännitettävää riittää. Jos esimerkiksi unohdan sanat tai vaikka pokka pettää, niin sillä mennään silti. Ei uusintaottoja.

Onko lähitulevaisuudessa luvassa lisääkin Sampsa Astala -soolomateriaalia tai keikkoja? Koska, missä?

Meillä on tälle vuodelle kolmen sinkun julkaisusuunnitelma. Heinäkuussa tulee seuraava sinkku ja video ja syyslokakuussa sitä seuraava biisi videoineen. Keikkoja tehdään Sampsa Astala ja Qma -nimellä ympäri eteläistä Suomea. keikkakalenteri löytyy kotisivuiltamme.

Lauantaileka Sampsa Astala: Vappupallo

Muistathan, että biisiuutuuksista nytkytyttävimmät löydät viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme:

Parasta juuri nyt myös YouTubessa ja Deezerissä.