Jos liukastut, saat turpaas taivaassa – Lauantailekana Suomen Zorro: Hölmö humalainen Maria

"Taivaassahan ei yleensä kukaan saa turpaan. Ei edes yöllä grillijonossa."

Suomen Zorro. Kuva: Jyri Pitkänen

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Päivän lauluna kuultava Suomen Zorron Hölmö humalainen Maria on toinen single helsinkiläisyhtyeen tekeillä olevalta debyyttialbumilta.

Vuonna 2008 perustetun Suomen Zorron vaihtoehtorockihtavassa ilmaisussa haavoittuvuus ja tyrmäävyys paiskaavat kättä mitä kiehtovimmalla tavalla. Yhtenä keskeisimpänä elementtinä toimii laulaja-kitaristi Petri Vähäsarjan persoonallinen kirjoitustyyli ja lauluääni.

Hölmö humalainen Maria kertoo ystävästä, joka hetken huumassa on heittää koko elämänsä vahingossa hukkaan. Se olisi niin tyhmää, että siitä tulisi taivaassakin turpaan. Taivaassahan ei yleensä kukaan saa turpaan. Ei edes yöllä grillijonossa, Vähäsarja pohtii ja jatkaa:

Ymmärsin laulua kirjoittaessani jälleen kerran miten naurettavan pienestä kaikki on kiinni. Yksi väärä askel ja horisontti on musta, yksi pieni halkeama verisuonessa ja puuveneellä multiin. Samalla hauraus on kaunista miten tällainen vakauden ja jatkuvan vaaran ristiriita voi ylipäätään olla olemassa?

Entäpä yhtyeenne kovasti odotettu pitkäsoitto, mitä on luvassa?

Olemme tehneet monta vuotta aikamoista indiesuhinaa ja -kolinaa, mutta albumille päätyi myös jotenkin aikuisempaa, helposti lähestyttävää matskua. Kappalemateriaalin skaala on aika laaja slovareista punk-valssin kautta päätösraitaan, joka on melkein dronea. Toisaalta levyn kaikki biisit kuulostavat Suomen Zorrolta, kynämies kuvailee.

Lauantaileka Suomen Zorro: Hölmö humalainen Maria

Tulevalta Zorro-kokopitkältä on aiemmin julkaistu single ja musiikkivideo Aurinkomatkat.

Suomen Zorro on:

Petri Vähäsarja (laulu ja kitara)
Mikael Hernesniemi (kitara)
Taneli Törölä (kitara)
Pekka Mustakallio (basso)
Risto Kämäräinen (rummut)

Ja Parasta juuri nyt listamme, sehän on edelleen herkkuja pullollaan: