Lorna Shoren kitaristi hehkuttaa Tuska-festivaalia: ”Unohtumattomin Euroopan-festarimme viime kesänä”

Timo Isoaho jututti Lorna Shoren kitraristia Adam De Miccoa Soundiin 11/23. Julkaisemme osion haastattelusta nyt myös verkkoversiona.
24.12.2023 08:00

Jos Lorna Shore rakastaa tiettyjä suomalaisia yhtyeitä, rakastaa se myös suomalaista raskaan musiikin yleisöä. Asia tuli harvinaisen selväksi heti ensimmäisillä treffeillä viime kesänä. Ne alkoivat 2. heinäkuuta kello seitsemäntoista, ja tuntia myöhemmin ikuinen liitto oli solmittu.

Toisin sanoen: kun Lorna Shore (De Miccon lisäksi kitaristi Andrew O’Connor, laulaja Will Ramos, basisti Michael Yager ja rumpali Austin Archey) asteli pois Tuska-festivaalin päälavalta ensimmäisen Suomen keikkansa päätteeksi, niin eräästä asiasta ei ollut mitään epäselvyyttä: tämä jenkkibändi ja suomalainen yleisö tulevat kohtaamaan toisensa yhä uudelleen ja uudelleen.

– Vedimme viime kesänä pitkän festariputken Euroopassa, ja Suomen-keikka oli vuorossa viimeiseksi. Olimme matkustaneet edeltävinä viikkoina hemmetisti, ja unet olivat jääneet vähiin. Ennen Tuskaa olin todella väsynyt, ja koti-ikäväkin rassasi melkoisen pahasti, muistelee Adam De Micco.

– Kuinka sitten kävikään? Sillä hetkellä kun astuin lavalle, väsymyksestä tai muusta paskasta ei ollut tietoakaan. Päinvastoin: tunsin oloni suunnattoman onnelliseksi enkä olisi sillä hetkellä halunnut olla missään muualla. van edessä oli valtavasti yleisöä, ja paikalle saapuneet tuntuivat nauttivan keikasta täysin sydämin.

– Usko pois: me osasimme odottaa, että Suomen-debyytistämme tulee jotakin hienoa, mutta todellisuus oli vielä paljon parempaa. Kerroimme tämän Instagramissakin, mutta pieni toisto sallittakoon: Tuska oli unohtumattomin Euroopan-festarimme viime kesänä.

Lorna Shoren suosio on kovassa nousukiidossa joka puolella, mutta jostain syystä tuntuu siltä, että suomalaisfanit ovat vielä muitakin enemmän haltioissaan.

– Mistähän se voisi johtua? Ensimmäiseksi tulee mieleen se, että Suomi on tunnetusti metallimaa, ja täältä löytyy paljon otollista maaperää raskaalle asialle, naurahtaa De Micco.

– Eräs seikka on toki aivan selvä: mainitsemani skandivaikutteet tulevat läpi musiikistamme, ja sen vuoksi monet täkäläiset fanit saattavat löytää musiikistamme muita enemmän tarttumapintaa. Taisin hehkutella Bodomia jo tarpeeksi, mutta yhtä lailla voin nostaa esiin vaikkapa Wintersunin, In Flamesin tai Dimmu Borgirin. Olemme diggailleet kaikista näistä bändeistä, ja annamme sen kuulua Lorna Shoren materiaalissa. Haluamme kantaa hienon musiikin soihtua eteenpäin, ja jos potentiaalinen fani löytää Lorna Shoren kautta jonkun edellä mainitun yhtyeen, niin mikäpä sen hienompaa!

Teksti: Timo Isoaho
Lue koko haastattelu Soundista 11/23.

Lisää luettavaa