Millaisen spektaakkelin Lindemann tuo Suomeen? ”Haluan esiintyä kosketusetäisyydellä faneista”, sanoo Till Lindemann

Emelie Andersson / WENN.com / AOP

Toisen albuminsa julkaissut Lindemann-yhtye konsertoi 29. helmikuuta Helsingin Jäähallissa. Timo Isoaho jututti Till Lindemannia ja Peter Tägtgreniä Soundiin 10/19 ja kysyi, mitä keikalta on odotettavissa.

Teksti: Timo Isoaho

Skills in Pills -albumi ei saanut aikoinaan lainkaan tukea kiertueesta, mutta F & M:n kohdalla tilanne näyttää täysin toisenlaiselta. Lindemann lähtee nimittäin ensi talven aikana mittavalle kiertueelle, ja bändi saapuu myös Suomeen.

– Suunnittelimme paiskaavamme joitakin keikkoja jo ensilevyn jälkeen, mutta sitten korttitalot kaatuivat, eivätkä aikomuksemme toteutuneet. Nyt aikataulut antavat mahdollisuuden Lindemannin esiintymisille, sillä oma yhtyeeni Hypocrisy sekä Rammstein ovat esiintymistauolla ensi vuoden alkupuolella, sanoo Tägtgren.

Millaisen livekokoonpanon marssitatte estradeille?

– Meidän roolimme ovat tietenkin selkeät: Till laulaa ja minä soitan kitaraa. Muut muusikot tulevat Pain-yhtyeen leiristä, eli Sebastian – niin, poikani – soittaa rumpuja, basistina toimii Jonathan Olsson ja toisena kitaristina häärii Sebastian Svalland.

– Emme tietenkään yritä pistää kampoihin Rammsteinin lavashow’lle, sillä se on mahdotonta. Lindemann luottaa livenä enemmän perusasioihin, mutta totta kai keikkamme tulevat olemaan myös visuaalisia kokemuksia. Otamme mukaan ainakin ison screenin, jolle sitten heijastetaan materiaalia niin biisien aikana kuin niiden väleissäkin, Till Lindemann kertoo ja jatkaa:

– Rakastan Rammsteinin keikkaspektaakkeleita yli kaiken. Tästä huolimatta minun täytyy sanoa, että tuskin maltan odottaa Lindemann-vetoja ja ennen kaikkea sitä, että saan taas esiintyä vähän pienemmissä paikoissa, kosketusetäisyydellä faneista.

­Otetaanpa sitten vielä viimeinen kysymys: mitä haluaisitte kertoa albumin nimestä?

F & M tarkoittaa minua ja Tilliä. Niin, kumpi meistä on nainen ja kumpi taas mies? Se jääköön jokaisen kuulijan pääteltäväksi. Hah hah!

Lue koko haastattelu Soundista 10/2019.