”Minut kastettiin Gambinassa saatanallisin menoin” – tarina siitä, miten HIM-rumpali Jukka Kröger vihittiin Rytmihäiriön jäseneksi

Huomisesta on tulossa hyvä päivä kaikille, jotka pitävät juopottelusta, saatananpalvonnasta ja surmatöistä. Kaikkien edellä mainittujen aktiviteettien asiantuntijayhtye Rytmihäiriö nimittäin julkaisee upouuden singlen Spurgurituaali, ja luvassa on singlen kaveriksi myös uusi musiikkivideo. Raakaa matskua lienee luvassa molemmissa tekeleissä!

Uusi single on myös Rytmihäiriön nykymiehistön esiinmarssi, kun HIMistä ja Herra Ylppö & Ihmiset -kokoonpanosta tuttu Jukka Kröger on liittynyt orkesterin kokoonpanoon. Timo Isoaho uteli orkesterilta hieman uuden rumpalin rekrytoimisesta sekä uusista kappaleista, lue Soundissa 1/18 alun perin julkaistu juttu alapuolelta.

Teksti: Timo Isoaho

Surmacore-kopla Rytmihäiriö täyttää tänä vuonna kolmekymmentä vuotta. Sen vuoksi onkin sopivaa, että sekatyömiehemme ovat palanneet raittiusleiriltä ja viisi vuotta sitten ilmestynyt Todellisuuden mestari -albumi saa seuraa uudesta tappovälineestä.

Tuleva hengentuote, yhtyeen seitsemäs, on myös ensimmäinen Rytmihäiriö-pitkäsoitto, jonka rumpalina ei kuulla Otto Luotosta.

”Tiemme erosivat syksyllä 2016. Emme halunneet ryhtyä mihinkään julmettuun koesoittorumbaan vaan pohdimme asiaa ihan rauhassa, ja uusi rumpali löytyikin kivuttomasti. Jukka ’Kosmo’ Kröger sopii ryhmään loistavasti ja bändissä rappaa taas neljä innostunutta hevosmiestä”, kertoo basisti Antti ”Ande” Kiiski.

”Liittymisrituaali, joka tapahtui kaikkivaltiaan rubiininpunaisen silmän alla, oli täynnä tulta ja tappuraa. Minut kastettiin Gambinassa saatanallisin menoin, spurgujen ja kiljupartojen katkokävellessä ympärillä. Sen jälkeen olemme olleet yhtä”, sanoo Kröger.

Rytmihäiriö on saanut uudet totalitääriseen juoppohulluuteen pakottavat biisinsä valmiiksi, ja nämä laitapuolen hyökkääjät uppoutuvat studioon helmikuussa. Kesä kostuu parista näytesiivusta ja odotettu pitkäsoitto ilmestyy alkusyksystä, ennen mittavaa klubikiertuetta.

”Tuoreessa materiaalissa ei paljon muuta olekaan kuin uusia tuulia. Ei vanhojen levyjen meininkiä jaksa lämmitellä uudelleen. Aikomuksena ei myöskään ole näperrellä tai haistella korkkeja vaan keskittyä tappavaan alkuvoimaan ja haistattaa paskat kaikelle muulle”, kitaristi Janne Perttilä painottaa.

”Sanoitukset toki luottavat edelleen saatanan ja päihteiden voimaan. Uusien biisien työnimiä ovat muun muassa Pohjoisen surman keskus, Gambinapsykoosiin, Lyö tuleen tuo kirottu Jeesus”, päättää laulaja Unto ”Une” Helo.