Norjalaisen black metal -suuruuden kädessä komeilee Hanoi Rocks -tatuointi – “Se oli klassikkobändi poseeraajien keskellä”

Inferno-lehden avustaja Ari Väntänen pääsi jututtamaan Darkthrone-rumpali Fenriziä. Juttutuokiosta riitti asiaa hieman Soundiinkin.

Darkthrone. Fenriz oikealla.

Teksti: Ari Väntänen

Fenriz eli Gylve Fenris Nagell tunnetaan parhaiten metallimuusikkona ja Darkthronen jäsenenä. Mutta kuten Radio Fenriz -lähetyksiä ja miehen mixtapeja kuunnelleet tietävät, Fenrizin musiikkimaku on hyvin laaja.

Sen huomaa siitäkin, että Fenrizin käsivartta koristaa Hanoi Rocksin ruusulogo. Hän kertoo ottaneensa tatuoinnin vuosituhannen vaihteessa – ja siinä vaiheessa hän oli jo vanha fani.

”Löysin Hanoi Rocksin 1980-luvulla, kun kaapelikanavilla pyöri Up Around the Bend -video ja joitain Hanoin livebiisejä, esimerkiksi Don’t You Ever Leave Me. Ostin bändin kaikki levyt vuosina 1989–90. Tykkäsin kuunnella niitä varsinkin juopotellessani. Teen niin vieläkin!”

Ostin Hanoi Rocksin kaikki levyt vuosina 1989–90. Tykkäsin kuunnella niitä varsinkin juopotellessani. Teen niin vieläkin!
– Fenriz

Fenriz kertoo innostuneensa Hanoi Rocksista, koska sen musiikissa oli syvyyttä ja tunnetta. Hän kuulee siinä 1960-luvun klassikkolauluntekijöiden sekä 1970-luvun rockin ja punkin vaikutteita.

”Hanoi Rocks kuului aivan selkeästi johonkin toiseen aikakauteen kuin 1980-luvulle. Se oli klassikkobändi poseeraajien keskellä. Hanoi korosti musiikissa fiilistä ja antoi välillä virheidenkin hehkua. 1980-luvulla bändit pyrkivät täydellisyyteen, silloinhan elettiin kitarasankareiden aikakautta. Minä tuumin, että pitäköön muut soitinrunkkarinsa, Hanoi on minun näköiseni bändi.”

Hanoi Rocks oli mukana myös silloin, kun Darkthrone meni ensi kertaa oikeaan studioon.

”Otin Hanoin debyyttialbumin Bangkok Shocks Saigon Shakes Hanoi Rocksin (1981) mukaani Tukholmaan, kun menimme sinne äänittämään Darkthronen ensimmäistä albumia Soulside Journeyta. Hengasimme Entombedin jätkien kanssa, ja kuuntelutin heille Hanoita. Silloin he eivät pitäneet siitä, mutta muutamaa vuotta myöhemmin Nicke alkoi soittaa rockia The Hellacoptersissa. Maailma on outo paikka, Fenriz virnistää.”

Ari Väntäsen pitemmän Darkthrone-haastattelun voi lukea sisarlehtemme Infernon numerosta 9/16.