Nuoret ja raikkaat: Carolus

Ei sanoin, vaan teoin.

Carolus

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

On sulla mut. Näin laulaa Carolus Manninen -niminen turkulaisnuorukainen tänään Nuorissa ja raikkaissa pärähtävällä videosinglellään.

”Tarkoitus ei ollut keksiä pyörää uudelleen pikemminkin kaivaa isoäidin vanha Helkama tallista ja asentaa siihen 24-portainen vaihteisto.”

Pelkkänä Caroluksena esiintyvä herra kertoo tähänastisesta musiikkiurastaan seuraavaa:

– Mulla on sekalainen historia Turun usvaisissa progebändeissä. Syystä ja toisesta bändihommat taukosivat muutamaksi vuodeksi, mutta säveltäminen ei. Tarjoutui loistava sauma päästä toteuttamaan täysin toista puolta itsestään.

Tämä mainittu toinen puoli riekkuu vallattoman simpsakasti 80-lukulaisen popin louhoksilla ollen samalla tajuntaan penetroituvalla tavalla tarttuvaa. Carolus sanookin, että hänen tavoitteenaan on tulla muistetuksi muusikkona, joka yhdistää suureen massaan uppoavat melodiat sekä tinkimättömän tyylin ja asenteen.

Alta löytyvän kappaleensa mies esittelee näin:

On sulla mut on tanssittava ja miellyttävän tarttuva kesähitti, joka vie kuuntelijat kesäisen diskon uumeniin todistamaan perinteistä nuorta rakkaustarinaa. Luvassa on vanhan liiton hienovaraista flirttailua. Tässä tarinassa eivät merkitse sanat, vaan teot. Tarkoitus ei ollut keksiä pyörää uudelleen pikemminkin kaivaa isoäidin vanha Helkama tallista ja asentaa siihen 24-portainen vaihteisto.

Nuoret ja raikkaat Carolus: On sulla mut (ohj. Stone Films)

Laulusta ja kitarasta vastaavan Caroluksen lisäksi taltioinnilla kuullaan William Häggblomia koskettimissa ja Jussi Karhujokea bassossa. Tuotannosta vastaa Eero Auvinen. Videolla rumpupallilla vaikuttaa Jusa Tunturi.

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin voit tutustua täällä.

Jos tiedät, kuka tekijä tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että miellyttävältä tuntuvalla tavalla raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Muista kuunnella ja seurailla myös tämän tästä täydentyvää vuoden 2017 Nuoret ja raikkaat -soittariamme: