Nuoret ja raikkaat: Jakkepoika

Ihan hauska jätkä, joka tuntee omat rajansa.

Jakkepoika

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Jakkepoika on pääkaupungista käsin vaikuttava folklaulaja-lauluntekijä.

”Oon kipuillut sooloprojektin kanssa pidemmän aikaa, koska jos teen paskoja biisejä, en voi syyttää siitä ketään muuta kuin itseäni.”

Aliaksen takaa paljastuu Jarno Perokorpi -niminen nuori herra, joka kertoo projektinsa ensitahdeista näin:

Musahommat pyörähti liikkeelle viime vuoden lopussa, vaikka biisejä on tullut kirjoiteltua jo ikuisuuden. Oon kipuillut sooloprojektin kanssa pidemmän aikaa, koska jos teen paskoja biisejä, en voi syyttää siitä ketään muuta kuin itseäni. En ehkä oo paras kitaristi tai laulaja, mutta tiedän olevani ihan hauska jätkä, joka tuntee omat rajansa. Sen takia uskonkin tänä päivänä pystyväni tekemään hyviä biisejä.

Ennen kaikkea haluan, että mun musa kuulostaa multa; mutkattomalta ja rennolta, Perokorpi lisää.

Perokorpi sanoo, että ensimmäinen Jakkepoika-pikkukiekkokin on jo työn alla.

Äänitellään ep:tä Ile Pitkävirran kanssa sen studiolla. Lätty valmistuu toivottavasti syksyn aikana. Biisejä on laatikossa kyllä sen verran, että huonon tuplalevyn niistä jo saisi. Mut ennen kuin aletaan paukutella henkseleitä, olisi tässä vielä tavoitteena kehittyä biisinkirjoittajana.

Nuorien ja raikkaiden kannustavissa puitteissa kuuntelemme Jakkepojan kappaleen En osannut sanoa ei. Perokorpi avaa laulun tarinaa seuraavasti:

Tämän kertsi syntyi ihan hetkessä, ja se on mulle tosi henkilökohtanen. Kertsi vain tuli aika isoissa morkkiksissa päähäni kokonaisuudessaan. Säkkäreitä pitikin sitten vähän haudutella. Nekin tulivat kuitenkin lopulta aika luontevasti aikaisempaan kömpelöön rakkauselämääni perustuen. Soundimaailma on ollut tän biisin suhteen tosi selkeä alusta asti. Ile vei visioni loppuun just siten kuin toivoinkin tuoden mukaan myös oman pienen lisämausteensa. Tässä ei ois kitarasooloa, ellei Ile ois soittanut sitä tarpeeks seksikkäästi ja vähäeleisesti. Ilen miksauksen jälkeen koko kappaleen tunnelma rauhoittui ihan erilaiseksi.

Nuoret ja raikkaat – Jakkepoika: En osannut sanoa ei (ohj. Otto Inkiläinen)

Entäpä millaisia unelmia Perokorvella on tulevaisuuden suhteen?

Mun suurin haave ois se, että vielä 20 vuoden päästä biisini soisivat silloin tällöin radiossa. Ja tietysti haaveilen niin isosta keikasta, että saisin tehdä ihan naurettavan raiderin.

Jakkepojan livekokoonpanoon kuuluu tällä hetkellä Perokorven itsensä lisäksi jo mainittu kitaristi Ile Pitkävirta. Perkussionistin ja/tai cajonistin herrat mainitsevat olevan hakusessa, joten ei kun vaan kyseisiä instrumentteja taitavat rohkeasti yhteyksiä ottamaan!

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan täällä.

Jos tiedät, kuka tekijä tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että miellyttävältä tuntuvalla tavalla raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Muista toki kuunnella ja seurailla myös viikkojen vieriessä täydentyvää vuoden 2017 Nuoret ja raikkaat -soittariamme: