Nuoret ja raikkaat: The Gadwalls

Stadin sällit ja kertomus daamista.

The Gadwalls. Kuva: Tommi Pohjalainen

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia. Etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

The Gadwalls on neljästä 21-vuotiaasta nuorukaisesta koostuva, Länsi-Helsingissä vuonna 2010 perustettu yhtye, joka esittää vahvasti brittiläisruotsalaiselta tuoksahtavaa rockia läpitunkevin power pop -vivahtein. The Gadwallsin tuorein, Originals-niminen ep julkaistiin vuonna 2015.

”Tavallinen tarina voi tietyllä hetkellä tuntua maailman tärkeimmältä.

Äänitettiin tämä ep Väinö Karjalaisen kanssa. Originals on eräänlainen teemalevy, alusta loppuun yksi yhtenäinen tarina samasta daamista, basisti Henrik Vuoksenmaa valottaa.

The Gadwallsin esikuvista kysyttäessä laulaja-kitaristi Sakari Soukka kertoo seuraavaa:

Onhan The Beatles ollut varmaankin suurin esikuva, mutta kuunnellaan kaikki aika erilaista musiikkia, ihan muista genreistä myös, joten musta meillä on aina ollut omanlaisemme soundi.

Oheista Originalsin videobiisiä Vuoksenmaa avaa näin:

– She Is Beautiful on ep:n avausraita. Se aloittaa ja pohjustaa koko jutun. Tarinamme sankari on tavannut edellisenä iltana elämänsä naisen ja seuraavana aamuna intoilee asiasta. Biisi kertoo siitä, kuinka tavallinen tarina voi tietyllä hetkellä tuntua maailman tärkeimmältä. Video on kuvattu Jaakko Jokelan kanssa kevättalvisessa Eirassa. Kuvauspäiväksi sattui helmikuun kaunein päivä, mikä mielestämme osui biisin sanomaan todella hyvin.

Nuoret ja raikkaat The Gadwalls: She Is Beautiful

Alkuvuodesta 2016 The Gadwalls on valmistellut muutamia uusia kappaleita, joista kuulemma ainakin pari tullaan soittamaan vuosittain järjestettävässä IFK Aid -klubi-illassa Helsingin Nosturissa 26.2.

Koko Originals-ep:n pääset kuuntelemaan tästä:

Yhtyeen vanhempaa materiaalia löydät täältä.

The Gadwalls on:

Sakari Soukka (laulu ja kitara)
Emil Inberg (kitara)
Henrik Vuoksenmaa (basso)
Patrik Leppilampi (rummut)