Nuoret ja raikkaat: Versaille

Varteenotettava laukaisija.

Versaille. Kuva: Juha Kurri

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia. Etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Vuonna 2013 perustettu nelimiehinen Versaille esittää suomenkielistä vaihtoehtorockia. Viime vuoden Ruisrockin Minirantalavallakin nähdyn turkulaisyhtyeen rumpali Jonni Kilpiä kertoo orkesteristaan seuraavaa:

”Nuoruuden kiukku alkaa olla kydetty ja voidaan ruveta keskittymään maailmaa ajavaan positiivisuuteen.”

Perustettiin Versaille perinteisenä britti-indierokkibändinä, joka neljän turkulaisen muusikon jalostusprosessin sittemmin läpikäyneenä on saanut ylleen tällaisen hieman uniikimman ulkoasun.

Versaillen debyyttisingle Hukut hiljaa julkaistiin viime vuonna. Sen jälkeen tuulet ovat tuuppineet eteenpäin.

– Bändimme tulevasta kasvusta pirteämpään kaunojyskeeseen näkyy jo nyt vahvoja merkkejä. Nuoruuden kiukku alkaa olla kydetty ja voidaan ruveta keskittymään maailmaa ajavaan positiivisuuteen. Kuitenkaan musiikillemme ominaista haikeutta unohtamatta.

Kilpiä huomauttaa, että ”alusta asti yhteenkin ihmiseen vaikuttaminen on laskettu voitoksi”.

Saa vihata tai rakastaa; molemmat ovat suuria tunteita, joiden syntymiseen tarvitaan varteenotettava laukaisija. Jos meidän musa toimii jollekulle näiden fiilisten aikaansaajana, ollaan maalissa.

Versaillen Nuoret ja raikkaat -käyntikorttina toimivasta Jotkut vielä tanssii -biisistä Kilpiä veistelee näin:

Jokainen täällä tarvitsee jonkun. Jotkut vielä tanssii on still-kuva kohtaamisesta ja sitä ympäröivästä jännitteestä. Laulun tarina muuntuu kuulijan henkilökohtaisten kokemusten mukaan, eikä vielä toisellakaan kuuntelukerralla välttämättä tunnu lainkaan selvältä, päinvastoin. Tämä on syvälle tunnemuistiin nojaava kappale, joka delay-kitaroineen tuo stadionin olohuoneeseen ja ihmiset yhteen. Päästä siis irti neljäksi minuutiksi ja anna musan viedä!

Nuoret ja raikkaat Versaille: Jotkut vielä tanssii (video kuvattu yhdellä otolla toim. huom.)

Versaille on:

Teemu Javanainen (laulu, kitara)
Jussi Vilja (kitara)
Samu Warinowski (basso)
Jonni Kilpiä (rummut)

Tämän ryhmän pääset tarkastamaan lähiaikoina joko Jämsänkosken Ilveslinnassa (6.5.) tai Iisalmen Gracevillessa (7.5.).

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin voit tutustua täällä.

Jos sinä tiedät kuka, tai kenen yhtye olisi niin nuori ja niin raikas, että sen sietäisi tulla esitellyksi, kerro ihmeessä:

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.