Ennakkokuuntelu: Folkpop-yhtye Pegasos soi toisella albumillaan entistäkin sävykkäämpänä

Soundin ennakkokuuntelussa soi folkpop-yhtye Pegasoksen perjantaina 17.2. ilmestyvä albumi Ei mikään ole niin kuin eilen.
15.2.2023 10:00

Helsinkiläinen folkpopyhtye Pegasos julkaisi kolme vuotta sitten debyyttialbuminsa Anna vielä aikaa. Pegasos muistutteli olemassaolostaan viimevuotiselta Egotrippi-coverlevyltä löytyvällä, Pepe Willbergin kanssa tehdyllä Varovasti nyt -versiolla. Kuusihenkisen yhtyeen tarina jatkuu vihdoinkin tulevana perjantaina 17.2., kun kakkoslevy Ei mikään ole niin kuin eilen ilmestyy.
Soundilla on nyt ilo ja kunnia saada esitellä albumi jo muutama päivä etukäteen, joten laitapa Pegasoksen herkkä ja rikkaasti sovitettu musiikki soimaan yläpuolelta ja tutustu levyn taustoihin alempaa.

Pegasoksen lauluntekijä ja toinen laulaja Tuulikki Blom kertoi Soundille tarkemmin albumin avaavan Ydinmuisto-kappaleen taustoja. Samalla avautuvat albumin ja yhtyeen salat hieman laajemminkin.

– Ensimmäinen biisi Ydinmuisto luo eräänlaisen lähtötilanteen ja pohjavireen koko levylle. Biisi sai alkunsa mun kotialbumin kuvasta, jossa me ollaan sukulaisten kanssa mökillä, istun keinussa aurinkoisena kesäpäivänä ja vanhin serkku työntää vauhtia. Kuva on otettu keskellä lamaa, mutta näytän vilpittömän onnelliselta, ja kesähetket serkkujen kanssa on edelleen mun kallisarvoisimpia muistojani. Maailma olikin mulle lapsena sellainen maaginen paikka, jossa mikä vaan oli mahdollista ja olin tosi innokas unelmoimaan, Blom kuvailee.
.
– Kuvaa myöhemmin katsellessani havahduin siihen, että mun nykyisen minäni oli tosi vaikea haaveilla yhtä lapsekkaan toiveikkaasti. Musta oli tullut yhteiskunnan silmissä ja ”tilastollisesti” aikuinen, mutta koin jääneeni jollain tapaa jälkeen omista odotuksistani ja unelmistani. Mahdollisuuksien maailma oli muuttunut mulle sekä henkilökohtaisella tasolla että laajemmassa mittakaavassa arvaamattomaksi ja kaoottiseksi paikaksi, jossa mitään ei saa ilmaiseksi tai välttämättä silloinkaan, kun antaa kaikkensa. Sanoisin, että kaikissa levyn biiseissä sivutaan tavalla tai toisella sitä, että asiat eivät mene aina odotetusti, mutta sen kanssa pyritään tekemään rauha.
.
– Musiikillisesti me ollaan löydetty itsestämme paljon uusia sävyjä, mikä liittynee varmaan kokeilevaan tekoprosessiin ja siihen, että levyä on työstetty vähemmän treenikämppäolosuhteissa. Meillä on aina ollut hauska tapa tarkastella sovittamista instrumenttien ja laulujen välisenä keskusteluna ja tällä levyllä meidän keskinäinen musiikillinen juttelu kehkeytyi kiinnostavaksi yhdistelmäksi melankoliaa ja leikkisyyttä, Blom kertoo.

Pegasoksen debyyttialbumi jäi monen muun tapaan harmillisesti koronan jalkoihin, eikä yhtye päässyt juurikaan esittämään laulujaan keikoille.

– Meidän oli kylmän rauhallisesti keksittävä vaihtoehtoja keikkailun tilalle, joten ryhdyimme äänittämään ja videoimaan etänä someen uusia versioita ekan levyn biiseistä. Prosessi paljastui yllättävän kehittäväksi ja inspiroivaksi, mikä rohkaisikin meitä äänittämään ja tuottamaan seuraavan levymme kokonaan itse, yhtye kertoo tiedotteessaan.

Ei mikään ole niin kuin eilen -levynjulkaisukeikka pidetään Helsingissä Kuudennella Linjalla perjantaina 3. maaliskuuta.

Pegasos (kuva: Oskari Järvinen)

Lisää luettavaa