Tyttö, jolla meni liian lujaa – Perjantaibiisinä Habio feat. Paleface: Korkeella

"Vaikka loppuratkaisu jää kuulijan pääteltäväksi, kertosäe heittää selkeän toivonkipinän."

Ville Juurikkalan ohjaamalla musiikkivideolla Haavoittuneen enkelin tematiikasta ammentaa Petra Pälmä.

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Habio on alkuvuodesta 2017 ilmestyvää Urbaani iskelmä -debyyttialbumiaan parhaillaan valmisteleva tamperelainen laulaja-lauluntekijä ja multi-instrumentalisti, jonka soundissa kohtaavat hiphop ja perisuomalainen iskelmä.

Päivän Perjantaibiisinä kumahtaa tänään Habion yhdessä itsensä Palefacen kanssa purkittama teos, jolle Ville Juurikkala on ohjannut varsin koskettavan musiikkivideon.

Lastensuojelulaitoksissa työskennellyt Habio avaa Korkeella-nimisen kipaleensa taustaa:

Korkeella on kannustus kamppailuun elämän vaikeuksia vastaan. On ollut ilo ja kunnia kohdata nuoria, jotka taistelevat tiensä valoisaan tulevaisuuteen huolimatta siitä, että usean heidän tarina on sellainen, että se saisi monet haukkomaan henkeään. Menneisyyttään ei voi muuttaa, mutta menneisyys ei määrittele sinua jos niin päätät. Nuorten joukosta löytyy käsittämätöntä vahvuutta ja suunnattoman rohkeita yksilöitä.

Vaan mitenpä Paleface tähän projektiin päätyikään?

Palefacen tiesin osaavan tarttua tähän biisiin sen ansaitsemalla rehellisen raa’alla otteella, toivoa unohtamatta. Hän onnistuikin täydellisesti. Kasvutarina sai siivet.

Ollaan Habion kanssa tuttuja jo vuosien takaa Tampereen räppiskenestä. Habi pyöri Flegmaatikkojen ja Maajoukkue-klikin porukoissa. Yhteistyötäkin on suunniteltu tässä jo jonkun aikaa, Paleface taustoittaa.

Habio lähetti mulle tän demoversion ja silmieni eteen avautui tarina tytöstä, jolla menee vähän liian lujaa. Lopputuloksena on hieman inhorealistinenkin tarina päihteistä ja selviytymistaistelusta. Vaikka loppuratkaisu jää kuulijan pääteltäväksi, kertosäe heittää selkeän toivonkipinän, räppäri summaa.

Perjantaibiisi Habio feat. Paleface: Korkeella (ohj. Ville Juurikkala)

Habion ynnä muut tuoreet biisiparhaudet löydät myös viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme: