”Alan haluaa mennä veljiensä kanssa yökerhoon katsomaan Cliff Richardia” – Perjantaibiisinä ja Ensinäytössä Van Dammes: Thunderbirds Are Go

Nuoren miehen perinteinen kasvukertomus?

Vieläkö muistat Myrskylinnut?

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale. Tänään yritetään pysyä Van Dammesin kyydissä.

Van Dammes on vuonna 2013 Brysselissä perustettu, nykyään Helsingissä komentokeskustaan pitävä nelimiehinen garagepunk-orkesteri. Ryhmältä on tähän mennessä ilmestynyt kaksi ep:tä, vuoden 2014 The VD ja vuonna 2015 julkaistu Better Than Sex).

Syntyhetkistään lähtien Euroopassa keikkaillut Van Dammes piipahti viimeisimmällä rundillaan muun muassa Berliinissä, Wienissä, Dresdenissä ja Varsovassa. Eilen Tampereen Lost In Music -festareilla koetun koplan tuorein repäisy on kerrassaan terhakan melodiavetoisesti kohti vääjäämätöntä loppuaan porhaltava Thunderbirds Are Go.

Viikon Perjantaibiisinä fiilisteltävä, ilma- ja vesitiiviit 1:59 kellottava kappale on saanut seurakseen myös takavuosien Myrskylinnut-tv-sarjasuosikille* kumartavan musiikkivideon, jonka Ensinäyttö tapahtuu tässä ja nyt.

Uuden singlen pääosassa on Alan Tracy, pelastuspartio Thunderbirdsin nuorin jäsen. Alan haluaa mennä veljiensä kanssa yökerhoon katsomaan Cliff Richardia ja iskeä aristokraatti Lady Penelopen, mutta tänä yönä on hänen vuoronsa jäädä vartioon, Van Dammes -leiristä kartoitetaan. Samalla todetaan biisin olevan yhtyeen ”oma näkemys nuoren miehen perinteisestä kasvukertomuksesta”.

Tuosta:

Perjantaibiisi ja Ensinäyttö Van Dammes: Thunderbirds Are Go

Myös Thunderbirds Are Go:ta tulee lähitulevaisuudessa seuraamaan ep-muotoinen äänite.

Sitähän me odotamme tämän maistiaisen perusteella jo kuin viimeistä päivää.

Viikoittain päivittyvä Parasta juuri nyt -soittolista toimikoon tuskamme lievittäjänä:

*Brittiläinen Myrskylinnut-tv-sarja (alkup. Thunderbirds) esitettiin ensimmäisen kerran vuosina 19651966.