Suomireggaen lipunkantajat uuden äärellä – Perjantaibiisinä Laulurastas: Tuli

"Me ollaan edelleen niitä roots-hippejä ja vaikka kaikki muu vietäis pois, niin silti sisäinen tuli oi joi!"

Laulurastas-yhtye parrasvaloissa jälleen.

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Vuosituhannen vaihteessa mainetta niittänyt jyväskyläläinen reggae-ryhmä Laulurastas on päättänyt kaikkiaan 15 vuoden mittaiseksi venyneen hiljaiselonsa. Kulttistatuksesta nauttivan orkesterin uutta Tuli-kappaletta ihastellaan täten päivän Perjantaibiisinä.

Laulurastas-vokalisti Profeetta kertoo:

Tuli on tehty jo noin 20 vuotta sitten. Silloin aikanaan se oli vissiin jotain tollaista nuoren miehen avautumista maailmalle ja oman itsensä ja paikkansa määrittelyä. Mutta istuu kyllä meidän bändin meininkiin ja tähän uuteenkin tulemiseen erittäin hyvin. Tätä on ollut mukava esittää keikoilla edelleen.

Siinä missä sitä ennen veti silleen tosikkomaisen vakavissaan ja yritti olla jotain, niin nyt sitä enemmän vaan toteaa, että näin tää homma vaan menee. Me ollaan edelleen niitä roots-hippejä ja vaikka kaikki muu vietäis pois, niin silti sisäinen tuli oi joi!

Oheisen musiikkivideon ohjauksesta vastaa Miikka Lautkoski.

Videota oli hauska tehdä. Ei meillä kyllä ollut juuri mitään ideaa, tai ne ideat mitä oli, jäi ainakin lopulta käyttämättä. Pyörittiin vaan päivä joidenkin kundien kanssa ja tehtiin oloamme kotoisaksi. Ne kuvas meitä ja teki siitä sit tommosen pläjäyksen, Profeetta summaa.

Perjantaibiisi Laulurastas: Tuli (ohj. Miikka Lautkoski)

Tähänastisella urallaan ainoastaan muutaman seiskatuumaisen julkaisseen Laulurastaan riveissä vaikuttavat Profeetta & Uusi Maailmanuskonto -pumpullaankin jälkensä jättäneen Profeetan lisäksi muun muassa sekä soolona että esimerkiksi yhdessä Yonankin kanssa kunnostautunut Puppa J kuin myös niin ikään monissa liemissä keitetty rumpali Arwi Lind.

Lind lausuu rastas-ryhmän jo näköpiirissä siintävistä tulevaisuuden kuvioista udeltaessa seuraavaa:

Meidän päämääränä on nyt saada valmiiksi jo kolme vuotta sitten äänittämämme albumi ja julkaista se tän vuoden aikana. Luvassa on jykevä kokonaisuus epic nordic reggaeta, kuten itse tyylimme määrittelemme. Seuraava sinkkubiisi tulee kesäksi ja joitain festarikeikkojakin on luvassa.

Mielenkiinnolla jäämme odottelemaan!

Ja kuuntelemme tietysti viikoittain päivittyvää Parasta juuri nyt -soittolistaa, jolta löytyy myös aivan uuninlämpöistä Samuli Putroa, Antti Poutaa, The Lieblingsiä ja Lake Jonsia. Noin niin kuin esimerkiksi.

Parasta juuri nyt -listamme myös YouTubessa ja Deezerissä.