Jos pää ei kestäkään? Perjantaibiisinä Le Roi: Piilo

"Kappaleen tarina sai alkusysäyksensä aikana, jolloin työskentelin lastenkodeissa keikkalaisena."

Le Roi Juhani Johanssonin näkemyksenä.

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Soundin netissä tätä ennen jo kerran jos toisenkin vilahtanut helsinkiläis-jyväskyläläinen, vuonna 2013 perustettu Le Roi -yhtye julkaisee toistaiseksi nimeämättömän kakkospitkäsoittonsa tulevana syksynä. Tänään Perjantaibiisinä posahtava Piilo on sekin järjestyksessään toinen singlemaistiainen kyseiseltä lätyltä.

”Muut tämän ajan rokkarit tuntuvat säästelevän särön määrässä, mutta me laitettiin sitä maksimimäärä.

Piilo on isosti ja valtavalla energialla soiva rockbiisi, jossa kuuluvat oikeat, oikeasti soitetut soittimet. Muut tämän ajan rokkarit tuntuvat säästelevän särön määrässä, mutta me laitettiin sitä maksimimäärä. Äänitettiin tämä treeniksellä ja bändiläisten kodeissa. Miksauksesta vastasin minä, mutta masterointi jätettiin ammattilaiselle, eli Virtalähteelle, muun muassa Apulannan, Nirvanan, Kornin ja Rammsteinin bändinsä esikuviksi listaava laulaja-biisintekijä Eero Salonlahti kertoo.

Kappaleen tarina sai alkusysäyksensä aikana, jolloin työskentelin lastenkodeissa keikkalaisena. Se, mistä elämältä rajusti turpaan saaneet lapset saivat ilonsa ja pienen toivon rippeen hengissä pysymiselle, näyttäytyy meille aikuisille kamalana ja vaarallisena. Toisaalta nuo lapset saattoivat kaivata vain tilaa hengittää, ja kurjissa paikoissa ei ole muuta, varsinkaan aikuisia, läsnä. Kurjat paikat voivat olla päänupille liikaa, siinä on aika paha kierre valmiina syntymään.

Piilon oheinen musiikkivideo on yhtyeen itsensä alusta loppuun vuolema.

Videossa tarinan henkilö on päätynyt kokeilemaan virtuaalikuutiota. Kuution esitys on jännittävä ja hyvin kiinnostava, mutta samalla myös pelottava ja vaarallinen. Le Roi antaa kaikkensa aivan silmien edessä!

Perjantaibiisi Le Roi: Piilo (ohj. Eero Salonlahti)

Le Roi on:

Eero Salonlahti (laulu)
Jaakko Penttilä (kitara)
Markus Penttinen (kitara)
Aaro Laitinen (koskettimet)
Kalle Saarelma (basso)
Vili Kallonen (rummut)

Kuuntele ja seuraa myös viikoittain päivittyvää Parasta juuri nyt -soittolistaamme:

Parasta juuri nyt YouTubessa ja Deezerissä.