Death metal -perintöä vaalimassa – Perjantaibiisinä Mind Riot: Come Undone

Mokoma-kitaristina tunnetun Tuomo Saikkosen uutta julkaissut vanha yhtye nousee lauteille ensi kesän Tuskassa.
28.4.2017 08:31

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Käsi ylös, jos muistat Mind Riotin, nuo ysärin armoitetut death metal -nikkarit, jotka julkaisivat Peak– ja Inferno Go-Go -nimiset pitkäsoitot vuosina 1995 ja 1996.

Jättää toki käden ylös, sillä sittemmin muuan Mokoma-yhtyeen kepittäjänä kunnostautunut Tuomo Saikkonen vanhoine ja uudempine tovereineen on täällä taas: viikon 17 Perjantaibiisinä kuunnellaan ensi kesän Tuskaankin kiinnitetyn Mind Riotin tänään ilmestyneen Come Undone -uutuus-ep:n nimibiisi Come Undone. Tuomo Saikkonen kertoo:

Rakentelin Come Undone -biisin ensimmäisen demoversion aisaparini Juhan (kitaristi ja Mind Riotin alkuperäisjäsen Javanainen) supertarttuvan teemariffin ympärille heti vuosituhannen vaihteen jälkeen. Kaivoin aihion naftaliinista Mokoman breikin aikana vuonna 2014, jolloin sovitus asettui hyvinkin pitkälti nykyiseen melodiseen death metal -muotoonsa.

Vaikka Mind Riot sekoitteli myöhemmässä vaiheessaan musiikkinsa jo melko villiksikin sillisalaatiksi, bändin juuret ovat kuitenkin 90-luvun alun death metal -skenessä. Halusin, että se perintö kuuluu viimeisimmässä, ellei viimeisessä tuotoksessamme.

Käsitteenähän Come Undone on aika vaikeasti käännettävissä, mutta eräänlaista hajoamista ja to becomen vastakohtaa sillä haetaan. Oheisessa kappaleessa lauletaan ei-niin-yllättävästi kuolemasta ja tämän olevaisuuden ikeistä vapautumisesta. Niin sanottu higher cause on kirjoitettu gootahtavasti kohtalokkaan rakkauden kohteeksi, mutta se voisi olla myös rakkautta aatetta, uskontoa tai muuta vahvaa johdatusta kohtaan. Tulkinta ihan vaan kohtalokkaasta rakkauslaulusta on kuitenkin tosi okei!

Anti mennä:

Perjantaibiisi Mind Riot: Come Undone

Tai sitten suorilta koko ep:

Mind Riot vuonna 2017 on:

Tuomo Saikkonen (laulu ja kitara)
Juha Javanainen (kitara)
Kuisma Aalto (basso)
Teemu Saikkonen (rummut)

Bändin alkuperäisessä kokoonpanossa Saikkosen ja Javanaisen rinnalla vaikuttivat Kirill Lorech (basso) ja Raikko Törönen (rummut).

Kuuntele ja seuraa myös viikoittain päivittyvää Parasta juuri nyt -soittolistaamme:

Parasta juuri nyt YouTubessa ja Deezerissä.

Lisää luettavaa