Paljon töitä ja yksi mystinen Prince-yhteensattuma – Perjantaibiisinä Softengine: Free Rider

Helsinkiläistyneen orkesterin tuorein ennakoi uutta ep:tä.
12.8.2016 10:40

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale. Tänään tarjolla uunilämmintä Softengineä.

Ennen kaikkea vuoden 2014 Euroviisu-edustajuudestaan tunnettava, pääkonttorinsa sittemmin Seinäjoelta Helsinkiin siirtänyt Softengine tekee paluuta julkaisurintamalle.

Tänään Perjantaibiisinämme kajahtava Free Rider on ensimmäinen maistiainen yhtyeen tulevalta, vielä toistaiseksi vailla tarkkaa ilmestymispäivämäärää olevalta ep:ltä.

Free Riderin tekemiseen liittyy yksi mystinen juttu. Oltiin saatu biisin demo valmiiksi yhtenä iltapäivänä ja sinä samana iltana tuli tieto, että Prince on kuollut. Free Riderissa on kohta ”party like it’s 1999”, joka on monelle varmaan tuttu just Princen biisistä. Tuli vähän erikoinen fiilis tästä yhteensattumasta, vaikka en ollut lainannut sitä mitenkään tietoisesti. Ollaan nyt soitettu Free Rideria kesän keikoilla, ja heti on saanut huomata jengin reaktioista, että biisi tulee olemaan iso livenä. Se on bändivetoisempi kuin meidän edelliset singlet, kertoo Softenginen laulaja ja lauluntekijä Topi Latukka.

”Yksi keikka vastaa 100 bänditreeniä, vai miten se meni..?”

Heitimme herralle lisäksi muutaman visaisen.

1. Oletteko vapaamatkustajia?

Ton sanan voi käsittää monella tapaa, mutta se on haukkumasana ja tässä biisissä sillä tarkoitetaan ihmissuhteissa vapaamatkustamista. Ei haluta olla vapaamatkustajia.

2. Millaisissa asioissa koet yhtyeenne kehittyneen viimeksi kuluneen kahden vuoden aikana?

Päällimmäisenä tulee mieleen live-esiintyminen. Se kehittyy parhaiten keikkailemalla ja sitä tässä on viimeiset kaksi vuotta tehty ihan sikana. Viiden ihmisen yleisöjen ja tuhansien ihmisten yleisöjen edessä. Yksi keikka vastaa 100 bänditreeniä, vai miten se meni..?

3. Kuvaile tulevaa ep:tänne kolmella sanalla?

Sumuinen, rock, loistava.

Perjantaibiisi Softengine: Free Rider

Omien keikkojensa lisäksi muun muassa Hurtsia ja Walk The Moonia viime vuosina lämmitelleen Softenginen keikkameininkiä pääset fiilistelemään oheiselta videolta.

Haastattelimme Softengineä kiertämisen tiimoilta laajemmin vuonna 2014. Tuolloisen Runditentti-jutun voit lukea täältä.

Viikoittain päivittyvällä Parasta juuri nyt -listalla mukana Softenginen lisäksi muun muassa uutukaista Green Dayta, Pauli Hanhiniemeä ja Kuningas Yrjöä kuin myös musiikkia lukuisilta tänään käynnistyvän Flow Festivalin esiintyjiltä. Nauttikaatte!

Lisää luettavaa