23 keikkaa takana, 6 edessä – Blind Channelia Euroopan-kiertueella lämmittelevä Rock Band From Hell kertoo kuulumisiaan tien päältä

19.4.2024 11:34

Oululainen punk pop -yhtye Rock Band From Hell sai tilaisuuden näyttää kykynsä eurooppalaiselle yleisölle, kun kolmikko pääsi lämppäriksi Blind Channelin tiiville kiertueelle reilun kuukauden ajaksi. Kyseessä on vieläpä nuoren trion ensimmäinen ulkomaankiertue, joten jännitystä ja uusia kokemuksia takuulla piisaa. Kyselimme yhtyeen kuulumisia rundin alkuvaiheessa, ja nyt on aika päivittää kuulumiset kun keikkapaikkoja alkaa olla takana melkoinen määrä noin kymmenessä eri maassa.

Soundi tavoitti Rock Band From Hellin keskiviikkona 17.4. kun bussi oli juuri saapunut Prahaan.

”Bussi seisoo parkissa neuvostoaikaisen betonielementtitalon takapihalla. Harmaita seiniä koristaa lukuisat graffitit vuosien varrelta. Parin sadan metrin päässä virtaa Vltava-joki ja suoraan yläpuolellamme kulkee M0-moottoritie. Saavuimme tänne Wienistä aikaisin aamuyöllä. Kiertue on jatkunut 29 päivää ja tänään vuorossa 23. keikka Prahan Meet Factoryssa. Kiertuebussi on niellyt tuhansia kilometrejä ja taakse on jäänyt Saksa, Iso-Britannia, Belgia, Hollanti, Ranska, Sveitsi, Espanja, Italia ja Itävalta”, yhtye kertoo sähköpostiviestissään.

”Yhdellä bändimme jäsenistä paineensietokyky joutui eilen testiin. Jereä kysyttiin tuuraamaan Alex Mattsonia perkussionistina Blind Channelin keikalla sairastapauksen vuoksi. Jere suostui tähän ilman muuta ja lyhyiden harjoitusten jälkeen oltiinkin jo lavalla hoitamassa Alexin kiskaa! Kiitos vielä Blind Channel luottamuksesta!”

Rock Band From Hell kertoo kiertueen ylittäneen kaikki odotukset ja vastaanotto on ollut lämmin.

”Kiertueen myötä itsevarmuus ja usko omaan tekemiseen, sekä mahdollisuuksiin breikata kansainvälisesti on kasvanut valtavasti. On ollut hienoa huomata, kuinka ihmiset tulevat katsomaan myös lämppärit ja salit ovat olleet täynnä jo meidän setin aikana. Osalle ihmisistä ollaan oltu uusi tuttavuus, mutta monet tuntevat meidät entuudestaan. On ollut mahtava nähdä kuinka ihmiset tuntevat meidän biisit ja laulavat niissä mukana!”

Raskaampiakin puolia tiiviistä rundaamisesta on löytynyt.

”Kuluttavaa on ollut esimerkiksi jatkuva univaje, sekä sosiaalisten akkujen kuluminen. Nyt on tullut kuukausi putkeen tavattua päivittäin kymmeniä ja satoja uusia ihmisiä, joiden kanssa tulee vaihdettua lyhyet puheet, otettua fanikuvia ja niin edelleen. Se on tietenkin mahtavaa ja kuuluu asiaan, mutta kiertueella se poikkeaa kotimaan meiningistä ja pitkään jatkuessaan ottaa oman veronsa, mikä vaatii omanlaista selviytymiskykyä. Lisäksi bussissa asutaan ahtaasti ja ollaan jatkuvasti tiiviissä kanssakäymisessä toistensa kanssa, joten omaa tilaa ei hirveästi ole ja välillä kaipaisi myös omaa rauhaa.”

Rock Band From Hell ensimmäisellä Euroopan-rundillaan Blind Channelin lämppärinä. Kuva: Joona Mäki

Veronsa on vaatinut myös juhliminen, vaikkakin tällä kiertueella se on Rock Band From Hellin mukaan ollut erittäin kohtuullista.

”Yleisenä oletuksena on, että kiertue-elämään kuuluu rankka juhliminen. Näin kuukauden rundaamisen jälkeen voi sanoa, että se on vain osa totuudesta – näin ainakin meillä. Aika äkkiä kiertueen alkuvaiheessa tuli huomattua, että viinan kanssa läträäminen vie voimia ja väsyttää jo ennestäänkin raskaassa kiertue-elämässä. Mutta on me toki juhlittukin! Varsinkin jos seuraavana päivänä on ollut vapaapäivä, eli niin sanottuna ”roudarin perjantaina” on kiertueväki humahtanut juhlatunnelmaan ja bussissa on vallinnut railakkaatkin bileet.”

Halpaa kiertäminen ei ole, mutta yhtye vakuuttaa että Euroopan-kiertueeseen sijoitetut eurot ovat kannattaneet.

”Taloudellinen panostus on kantanut hedelmää ja mukaan on tarttunut paljon uusia faneja. Nyt jalansija on saavutettu kansainvälisillä markkinoilla ja erittäin todennäköisesti tänne palataan tulevaisuudessa uudestaan!”

Blind Channelin mukana Rock Band From Hell pääsee soittamaan Prahan jälkeen vielä Puolassa, Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa yhteensä kuusi keikkaa.

”Suomessa pienen tauon jälkeen homma jatkuu toisen albumin sävellystyöllä ja valmistautumisella tuleviin keikkoihin. Tulevana kesänä ja syksynä keikkaillaan Suomessa ja ennemmin tai myöhemmin palataan tänne ulkomaille kääntämään seuraava sivu Rock Band From Hellin kansainvälisellä uralla.”

Rock Band From Hell bäkkärillä jossain päin Eurooppaa keväällä 2024. Kuva: Joona Mäki

Lisää luettavaa