Muovin ikuinen kiertokulku kuvittaa Saaret-yhtyeen ensimmäistä videota

https://youtu.be/9QH7aiqwvMI

Esittelyssä aivan uuden yhtyeen debyyttisinglen juuri valmistunut video.

Saaret on uusi indieyhtye Helsingistä, jossa vaikuttaa muusikkoja sellaisista bändeistä kuin Plutonium 74, Aino Venna, Minä ja Ville Ahonen, Risto, Ihmepoika ja Atletico Kumpula. Yhtyeen muodostavat Petra Vehviläinen (laulu, synat, jouset), Janne Friman (laulu, kitara), Joonatan Kotila (basso, konerummut, synat jne) ja rumpali Alina Toivanen.

Nelikko julkaisi ensimmäisen kappaleensa Goodbye Blue Belle (juu, nimestään huolimatta yhtyeen laulukieli on englanti) pari viikkoa sitten, ja nyt vuorossa on Soundissa ensiesityksensä saava musiikkivideo. Kyseessä on kaikkea muuta kuin perinteinen bändin esittelevä soittovideo: visuaalisesti tyylikäs video kietoo ihmiskehon, luonnon ja roskan yhteen.

Yhtyeen laulaja Petra Vehviläinen kertoo tekemästään musiikkivideosta:

”Esi-isämme jatkavat ikuista kiertokulkuaan keskellämme ja sisällämme”

– Video sai inspiraationsa kiinnostuksestani erilaisiin materiaalisiin todellisuuksiin ja kiertokulkuihin. Erityisesti muovin kiertokulku kiehtoo: Se valmistetaan öljystä, joka on peräisin eloperäisestä aineksesta, eliöistä, jotka ovat uponneet meriin kymmenien satojen miljoonien vuosien aikana. Sieltä se sitten kaivetaan ylös. Sen avulla liikutaan satoja kilometrejä tunnissa pitkin poikin, pukeudumme siihen, lämmitämme ja vuoraamme sillä kotimme, syömme ateriamme siitä ja lopulta heitämme sen huoletta menemään, jolloin se päätyy jälleen suurella todennäköisyydellä takaisin meriin ja sieltä erilaisten ruokaketjujen kautta elimistöömme. Voisi ajatella, että esi-isämme jatkavat ikuista kiertokulkuaan keskellämme ja sisällämme.

Saarien esikoisalbumi on suunniteltu julkaistavaksi syksyllä 2019, ja sen kerrotaan olevan ”kuvitteellinen seikkailu tuntemattomalla kartalla, jossa arkiset banaliteetit kietoutuvat maapallon eliö-­ ja oliokunnan eloonjäämistä koskeviin neuvotteluihin.”

Goodbye Blue Belle löytyy myös Parasta juuri nyt -soittolistaltamme.

Lisätietoja: www.facebook.com/saaretband

Saaret.