”Samat saatanan rosvot porskuttaa vaan” – Kumikameli kommentoi hieman kotimaan politiikkaa

Anne Korkala

Vielä saatiin yksi ennakkokuuntelu tälle päivälle, ja se onkin äkäistä kuultavaa. Kumikameli on tänä viikonloppuna mukana juhlistamassa Stupido Recordsin 30-vuotista taivalta, ja viikonloppukeikkojen alla esitellään yleisölle uusi Rosvot-kappale. Kuuntele alempaa.

Rosvot on peräisin vuodelta 2018 Kumikamelin SF Sound -sessioista, joissa valmistui viisi uutta biisiä syksyllä 2019 mahdollisesti julkaistavaa pitkäsoittoa varten. Albumia rakennellaan kevään ja kesän mittaan Joensuussa Kimmo Perkkiön ja Heikki Marttilan avustuksella.

”Alun perin ihan muualta idean saanut, pelkkänä perinteisenä kaikelle vittuiluna alkanut kappale muuttui pikkuhiljaa hämmentävän ajankohtaiseksi. Kaikkien hallitus-, sote- ja sotilasfarssien jälkeen sekä eeppisen, suorastaan jäätävän äänestysboomin jyrätessä se on suorastaan kiusallisestikin ajan hermolla”, laulaja Toppo Koponen kertoo.

”Kaikki kaatuu ja kaikki maatuu, mutta samat saatanan rosvot porskuttaa vaan. Niin kuin Kumikameli jo vuodesta 1986 ja Stupidot vuodesta 1989.”

Kumikameli livenä:
12.4. Lahti, Möysä (Stupido 30 vuotta -klubi: JMKE, AOM, L.S.D )
13.4. Helsinki, Bar Loose (Stupido 30 vuotta -klubi: JMKE, Greenhouse AC, Mäkkelä)