Silver Bullet keskittyy tekemään kunnon metallianthemeita – hämäläisyhtye ammentaa innoitusta niin kauhuleffoista kuin scifistäkin

Kanta-Hämeessä perustettu Silver Bullet luottaa power metalin voimaan. Timo Isoaho jututti yhtyettä Soundiin 1/23.
24.2.2023 13:38

Eletään viime joulukuun alkupuolta, ja Möysän Musaklubilla on ahdasta. Illan pääbändi Stratovarius odottaa vielä vuoroaan lämpiön puolella, mutta lahtelaisyleisö näyttää viihtyvän mainiosti myös illan avaavan Silver Bulletin tarttuvan power metalin parissa.

Kanta-Hämeessä jo hyvän aikaa sitten perustettu Silver Bullet on tähän mennessä rakentanut uraansa ilman kirkkaimpien valojen loistetta, mutta nyt bändi porskuttaa komeassa myötätuulessa. Hiljattain ilmestynyt väkevä uutuusalbumi Shadowfall on sen tason näyttö, että yhtyeen edessä tulee aukeamaan ovi jos toinenkin.

Shadowfallin säveltäminen alkoi jo ennen kuin edellinen levymme Mooncult (2019) edes ilmestyi. Olisimme halunneet julkaista Shadowfallin jo aikaisemmin, mutta koronatilanteen takia oli järkevämpää odottaa esimerkiksi kiertueiden mahdollistumista, kertoo kitaristi Hannes Horma.

Miten vertaisit uutta albumia vanhempiin levytyksiin?

– Emme nyt lähteneet tekemään yhtenäistä teemalevyä, vaan päätimme keskittyä melodisiin, iskeviin ja tarttuviin yksittäisiin biiseihin. Ideana oli myös kirjoittaa kitaravetoisia, livesoittoon hyvin soveltuvia heavy metal -anthemeita. Mukana on myös aivan uusia elementtejä, mutta yhtyeen toki tunnistaa edelleen.

– Muutoksen tuulia löytyy myös kokoonpanosta. Kun julkaisimme Mooncultin, laulajana toimi Nils Nordling, mutta hän päätti lopulta lähteä bändistä. Halukkaita löytyi iso liuta, mutta vakuutuimme Bruno Proveschin äänestä ja asenteesta jo ensimmäisistä treeneistä eteenpäin. Bruno tekee uudella levyllä hienoa työtä.

Onko Shadowfallilta poimittavissa esiin jonkinlaisia avainbiisejä?

– Avauskappale Shadow Of A Curse on yksi vanhimmista Shadowfallille sävelletyistä jutuista. Se antoi suuntaa kokonaisuudelle. Sinkkubiisit The Ones To Fall ja The Thirteen Nails taas esittelevät vähän uudenlaista Silver Bulletia.

Millaiset aiheet ovat inspiroineet levyn tekstejä?

– Tekstittäjiä on useampia, ja tarinoita onkin laidasta laitaan. Innoitusta on haettu esimerkiksi kauhukirjallisuudesta, myyteistä, historiasta, scifistä ja toki omasta elämästäkin.

Mainitsit jo Mooncult-albumin. Sen lisäksi Silver Bulletin discografiasta löytyy myös levy Screamworks (2016). Millaisia ajatuksia nämä vanhemmat julkaisut herättävät tänä päivänä?

– Olen edelleen erittäin tyytyväinen molempiin. Screamworksilla bändi vielä haki tyyliään, mutta tavallaan se sopi hyvin levyn aihepiiriin. Teemana olivat klassiset kauhuelokuvat, eikä biisienkään tarvitse silloin olla samasta puusta veistettyjä. Mooncult taas oli projektina aivan erilainen. Olen aina halunnut säveltää tarinavetoisen teemalevyn ja Mooncult toteutti tämän haaveen. Tammi-helmikuussa tehdään mittava Euroopan-kiertue Twilight Forcen ja Seven Spiresin kanssa.

Mutta jos muistelet jo menneitä esiintymisiä, millaisia tarinoita on päällimmäisenä mielessä?

– Ensimmäinen Baltian-kiertue! Puolalaisen Chain Reaction -yhtyeen basisti oli tullut aiemmin tutuksi, ja he olivat sitten tekemässä keikkoja Baltiassa. Lähdimme mukaan, ja ajopeliksi valikoitui vanha Opel Zafira. Viisi kaveria jousille, soittimet peräkonttiin ja menoksi. Täytyy sanoa, että tunnelma oli katossa kun tällä rykmentillä ajettiin melkein kaksi tuhatta kilometriä pitkän viikonlopun aikana!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 1/23.

Lisää luettavaa