Sooloartistiksi ajautuneen Suadin esikoislevy ilmestyy syksyllä – Ensinäytössä tuore The Door -video

"En aluksi ajatellut itseäni sooloartistina", sanoo Suad Khalifa.

Pitkän uran erilaisissa kotimaisissa ja ulkomaisissa projekteissa ja bändeissä tehnyt laulaja-lauluntekijä Suad Khalifa julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa marraskuussa. Levyn julkaisee Svart Records ja sillä kuultavan pehmeäsoundisen yhtyeen muodostavat Vilunki 3000, Tuomo Puranen, Tommi Toijonen, Tapio Viitasaari sekä Henri Lindström.

”En aluksi ajatellut itseäni sooloartistina, vaan halusin tehdä biisejä yhdessä muiden muusikoiden kanssa. Mutta ajauduin sille tielle, kun lähdin opiskelemaan musiikkia toiseen kaupunkiin. Huomasin jääneeni omilleni, en tuntenut ketään siellä kenen kanssa soittaa, joten aloin säveltää kappaleita yksin”, muun muassa Uuden fantasian, Freemanin ja Op:l Bastardsin levyiltä tuttu Suad Khalifa kertoo soolouransa alkuvaiheista.

”Laitoin demoja lukuisiin levy-yhtiöihin, jotka kysyivät, miksen tee kappaleita suomeksi tai ylipäänsä radioystävällisempää kamaa. Toisinaan biisejä kehuttiin, mutta silti niitä haluttiin muokata uudelleen levy-yhtiön ehdottamien kirjoittajien kanssa. Koen kuitenkin, että säveltämäni musiikki on osa minua ja siihen liittyy voimakas tunnelataus, joten minun oli tehtävä kappaleet itse alusta loppuun.”

Levyn ensimmäinen single The Door julkaistiin jo aiemmin kesällä. Nyt kappale on saanut kylkeensä myös musiikkivideon, joka saa Suomen-ensiesityksensä Soundin välityksellä.