Paula Vesalan molemmat puolet – huomenna kaupoissa Soundi 6/2016

16.6.2016 11:40

Kesä-Soundi ilmestyy huomenna 17.6.! Sitä on hyvä lueskella siellä festariteltassa sadetta pitäessä, kesämökin laiturilla itikoita huiskiessa tai lopputoman pitkillä (ilmastoimattomilla) autotaipaleilla halki Suomen.

Vesalan Paula on kesälehtemme kansijutun aihe. Syystäkin arvostettu ja ihailtu nainen osoittautuu yllättävänkin epävarmaksi ja omasta mielestään puutteelliseksikin taiteilijaksi. Jutussa seurataan Vesalan soolodebyytin valmistumista viime vuoden lopulta alkukesään.

Radiopuhelimet on paras. Jo 30 vuoden ajan! Ville Pirinen kulutti superlatiivinsa loppuun ja jututti aivan järjettömän kovan Saastan kaipuu -albumin tehneen bändin.

Blues Pills tekee juurevaa rock’n’rollia. Yhtyeen omat juuret ulottuvat akselille YhdysvallatRanskaRuotsi. Vuonna 2014 kovasti kehuttu debyytti saa loppukesästä jatkoa Lady In Gold -albumin myötä. Suunta on vain ja ainoastaan ylöspäin.

Sitten jotain aivan uutta. Ursus Factory operoi vielä omakustannetasolla, mutta mikäli tässä maailmassa on yhtään oikeutta ja kohtuutta, löytää tämä poikkeuksellisen jännittävä ja persoonallinen rockbändi hyvän kodin alta aikayksikön. Toinen Stalker-palstan artisti on oululainen Nelli Milan.

Pitkän ja perinpohjaisen Soundi-haastattelun kohteena on tässä lehdessä Father Metro aka Tommy Lindgren. Don Johnson Big Bandista ja Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -kokoonpanoista tuttu mies on nyt ensimmäisen sooloalbuminsa äärellä.

Mitäpä muuta? No, paljonkin.

Tarkkailuluokalla pulpettiin istuu upean debyytin juuri julkaissut Suomen Zorro.

Jussi Niemen naamakirja -palstalla muistellaan 1990-luvulla pieteetillä rytmimusaa Suomessa vääntänyttä Cool Sheiksia.

E-liike-palstalla on tällä kertaa esittelyssä porilainen vahvistinmerkki Hehku.

Nykymaailman rockbändeistä verevin on epäilemättä Rival Sons, jonka pääjehu Jay Buchanan vastaili kiltisti kysymyksiimme kotoaan Nashvillesta.

Elämäni soundit -palstalla tärkeitä musiikillisia merkkipaaluja esittelee Mikko Joensuu.

Skottitrio Biffy Clyrokin on palannut muutaman vuoden hiljaiselolta. Mainion Opposites-tupla-albumin seuraaja tottelee nimeä Ellipsis. Laura Vähähyyppä jututti.

Bazook-palstalla ollaan Iron Maiden -tunnelmissa. Äänessä Dave Murrayn lisäksi Kai Hahto sekä Sabaton-mies Chris Rörland.

Levyarvioita on lehdessä jälleen se puolensataa. Mukana muun muassa hieno Paul Simon -uutuus, Radiohead, Kent, Vesala, Radiopuhelimet, Veronica Maggio, Sur-rur, Räjäyttäjät ja iso läjä muita.

Lisäksi on kolumneja, uutisia ja vaikka mitä kivaa…

Lämmintä ja sopivan railakasta kesää Soundin lukijoille!


Seuraava Soundi ilmestyy kesätauon jälkeen 19.8.

Lisää luettavaa