Soundi-lavan ääniä: Musta Risti palauttaa sähkökitaran takaisin arvostukseensa

4.7.2016 12:20

Soundin nimikkolava nousee tänä kesänä kolmelle festarille. Soundi-lavan ääniä -sarjassa esitellään noille lavoille nousevia tuoreita ja mielenkiintoisia kotimaisia bändejä ja artisteja.


Svart Records julkaisi alkuvuodesta lahtelaisen Mustan Ristin debyytti-ep:n, joka uppoaa taatusti kaikille fuzz-särön ja alkuhevin ystäville.

– Todellista undergroundia, moottoripään kaahausta ja sapatin tuhoa. Metallin ja punkin välistä kolmatta soundia! kuvailee yhtye kollektiivisesti musiikkiaan.

Ilosaarirockissa satunnaisen festarikävijän bändi aikoo hurmata rehellisellä autotallimeiningillä ilman turhia krumeluureja.

– Äänekkäät fuzzaavat pystykitarat, pörisevä menobasso, raskaat rummut ja palleja kuristava vokalisointi ja täts it! Sähkökitara takaisin arvostukseensa kaiken ylle, full on!

Mustan Ristin musikantit ovat itse kukin omilla tahoillaan nauttineet erilaisista festarikokemuksista, mutta ikimuistoisimmat aiotaan kirjoittaa tänä kesänä yhdessä kollektiivina reissatessa.

– Kokemuksia on tanskanmaan mutaisista ojista, pienistä DIY-punkfestareista sekä tietysti Ilosaaresta.

Heti Ilosaaresta herättyään yhtye alkaa kuvata musiikkivideota tuoreeseen Moottoriritari-kappaleeseen.

– Otsikon mukaisesti luvassa on prätkiä, tulta, kiihkoa ja toivottavasti myös irtoavia raajoja. Syksyn tullen vetäydymme pistokeikkojen ohessa kellarikommuuniimme ja alamme purkittamaan uutta levyllistä kevään ja kesän aikana hioutuneista uusista kappaleista. Muutamia näistä tulemme esittämään jo Soundi-lavallakin, kollektiivi vinkkaa.

– Syksy näyttää siis sopivan synkältä ja valoisalta.

Entä ketä muita Ilosaaren Soundi-lavan esiintyjiä Musta Risti suosittelee tsekkaamaan?

– Tietysti Tähtiportti itse Herra Albert Witchfinderin vuoksi. Ja ovathan he ainutlaatuisia. Myös Lasten Hautausmaa on kova. Kämäräisen johtama Ihana Leijona lienee myöskin soiton iloittelua koska Zappa ja Eput mainittu.

Musta Risti Ilosaarirockin Soundi-lavalla 16.7. klo 21.15

Lisää luettavaa